Nu te pune cu Ursu! România, la Campionatul European de Baschet 3×3, după o revenire spectaculoasă reușită la turneul de calificare de la Constanța

Naționala de baschet feminin 3×3 a României s-a calificat la FIBA 3×3 Europe Cup – Campionatul European de Baschet 3×3, după ce a câștigat turneul de calificare disputat sâmbătă și duminică în Piațeta Perla din Mamaia. Este a cincea prezență consecutivă pentru fete la turneul final al Europenelor, unde au cucerit medaliile de argint la ediția din 2016, de la București.

După ce în primul meci al grupei principale România a cedat surprinzător cu Germania, 13-14, jucătoarele noastre aveau de disputat meciul decisiv de calificare împotriva Spaniei, echipă în fața căreia pierduseră și la recentele campionate mondiale de la Amsterdam.

Sonia Ursu Kim și-a condus echipa în meciul decisiv, cu 11 puncte marcate dintre cele 21 ale echipei, Ancuța Stoenescu a reușit la rândul ei două importante aruncări din spatele semicercului și România s-a impus cu 21-17, câștigând în cele din urmă grupa principală, după ce Spania, care a obținut de asemenea biletele pentru turneul final, învinsese Germania cu 17-8.

Ursu Kim a fost desemnată cea mai bună jucătoare a turneului, fiind a doua în clasamentul marcatorilor cu 28 de puncte și cea mai bună aruncătoare de la distanță cu nouă reușite.

În competiția masculină Germania a obținut o calificare istorică la Europene, prima prezență a nemților la turneu final. Heinrich Geske a fost cel mai bun jucător al turneului, conducându-și echipa cu 30 de puncte marcate.

Atât Ursu Kim cât și Geske au fost premiați de către Tissot, prin intermediul importatorului și distribuitorului Albini Prassa, cu câte cu ceas “3×3” prezentat în premieră mondială la Constanța de către producătorul elvețian de ceasuri.

Într-un meci decisiv pentru calificare la masculin, Spania a învins campioana din 2016, Slovenia, după un meci dramatic, încheiat cu victoria ibericilor în prelungiri, 16-15.

Pentru două zile baschetul 3×3, disciplină olimpică începând cu Tokyo 2020, a fost principalul punct de atracție pe plaja din Mamaia. Mii de fanii au trecut prin tribunele arenei montate în Piațeta Perla, unde i-au putut urmări de asemenea pe acrobații trupei slovene Dunking Devils, pe majoretele Dracula’s Girls sau pe copiii Centrului de Plasament Micul Rotterdam, care au prezentat momente de dans.

DJ Elis și MC Cosmin “Ursu” Petrescu au electrizat de asemenea atmosfera de-a lungul celor două zile, iar fanii s-au bucurat de numeroase concursuri cu premii. Cei mai abili dintre ei au intrat și în posesia premiilor bani, în valoare de 250 de lei, oferite de partenerul de elită al evenimentului, Superbet.

Carmen Tocală, prima femeie din istorie aleasă în funcția de vicepreședinte al FIBA Europe și fosta campioană olimpică la gimnastică Dana Sofronie au primit la Constanța premiile de apreciere pe care promotorul baschetului 3×3 Sport Arena Streetball le oferă împreună cu Tissot la fiecare eveniment din această vară.

Jucătorii echipelor participante au fost implicați în mai multe activități, printre care vizitarea Centrului de Plasament Micul Rotterdam sau un tur al orașului cu autobuzul turistic și s-au bucurat în pauzele dintre meciuri de plaja din Mamaia.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.