Anca Stoenescu: Ne-am făcut acum trei ani o promisiune și luptăm pentru a ne atinge scopul final”

Pentru al doilea an consecutiv, Constanța va găzdui unul dintre cele trei turnee de calificare pentru FIBA 3×3 Europe Cup, Campionatele Europene de baschet 3×3, eveniment la care vor lua parte ambele naționale ale României, atât la masculin, cât și la feminin. Turneul are loc pe 29 și 30 iunie în Piațeta Perla din Mamaia iar accesul publicului este gratuit.

Conferința de presă oficială a avut loc joi, 27 iunie, la Hotel Ramada și a prefațat cele două zile fierbinți și la propriu și la figurat.

Iată declarațiile din cadrul conferinței de presă:

„Mă bucur că FIBA ne-a acordat pentru al doilea an consecutiv încredere pentru a organiza un astfel de eveniment, prin care reușim să contribuim la dezvoltarea imaginii și identității orașului Constanța. Evenimentele de acest gen au un impact foarte mare asupra comunității. Sunt copii care vin, văd pentru prima oară o minge de baschet, apoi o cer să se joace, rămân conectați la fenomen și își găsesc modele printre jucătorii pe care îi văd”, a declarat Andrei Talpeș, președintele Asociației Județene de Baschet Constanța.  

Această competiție are o însemnătate deosebită pentru Constanța, care este în acest week-end una dintre capitalele europene ale baschetului 3×3, alături de Riga și Kiev, celelalte două orașe unde au loc turnee de calificare la Campionatul European. Este o acțiune extraordinară de popularizare a baschetului, mai ales având în vedere că se desfășoară în plin sezon estival în Mamaia, un afluența de turiști este foarte mare, a spus Ilie Floroiu, consilier pe probleme de sport al Primarului Municipiului Constanța.

 „Va fi o competiție dificilă, dar sper să obținem din nou calificarea la Campionatul European. Toată lumea investește in ce în ce mai mult în această disciplină, echipele devin din ce în ce mai profesioniste și sper să reușim să ne menținem și noi acolo. Am început această muncă acum trei ani, ne-am făcut o promisiune în primul rând nouă și luptăm pentru a ne atinge scopul final, calificarea la Jocurile Olimpice”, a declarat Anca Stoenescu, căpitanul echipei naționale de baschet 3×3 a României.

„Federația Română de Baschet încearcă să se repoziționeze și să susțină din ce în ce mai mult această disciplină care va face parte din programul Jocurilor Olimpice. Le mulțumesc organizatorilor, autorităților locale din Constanța, au fost principali promotori și continuatori a ceea ce a început Sport Arena, iar alături de ei din ce în ce mai multe cluburi se implică în 3×3 în ultima vreme. Țelul Federației este calificarea la Jocurile Olimpice, în special fetele au o șansă majoră”, a punctat antrenorul federal Claudiu Fometescu. 

 “Suntem mândri că municipiul Constanța se impune pe plan international ca un centru al baschetului 3×3. Toate cele trei etape de calificare la Europene au loc în acest weekend, celelalte două fiind la Riga, respectiv Kiev. Sperăm să avem alături de noi la eveniment cât mai multă lume, nu neapărat pasionată de baschet ci și de spectacol în general, pentru că evenimentele de baschet 3×3 reprezintă un spectacol, dincolo de latura sportive”, a spus Radu Petre, delegat din partea FIBA 3×3 la acest

FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier este un eveniment organizat de către Asociația Județeană de Baschet Constanța cu finanțarea Primăriei Municipiului Constanța.

Competiția este susținută de Peak – apparel partner, Tissot – official timekeeper, Wilson – global sponsor, Superbet – elite partner, UPC – connectivity partner, City Park Mall, Red Bull, sport-loft.com, Zizin, Doritos, Iridex Group, Stirom, Federația Română de Baschet, Direcția Județeană de Sport Constanța și Sport Arena Streetball – event partners. Powered byKiss FM.

 

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.