Nike Sabrina: Încălțăminte personalizată cu modele românești pentru starul din WNBA

Sabrina Ionescu, jucătoarea cu origini românești care strălucește la New York Libery, în WNBA, va avea propria linie de încălțăminte de baschet produsă de Nike.

Nike Sabrina 1 se va lansa în această toamnă și este personalizat cu modele tradiționale românești de broderie, care aduc un omagiu artei și culturii românești și amintesc de originile sportivei care a fost aleasă de pe prima poziție în draftul WNBA din 2020.

După o carieră stelară în campionatul universitar, unde a devenit prima jucătoare cu peste 2000 de puncte, 1000 de pase decisive și 1000 de recuperări în carieră, Sabrina este una dintre cele mai în vogă jucătoare din liga profesionistă feminină din SUA.

Ionescu este doar a doua jucătoare din ultimul deceniu care va avea propria linie de ghete de baschet Nike și s-a implicat activ în procesul de creație și design al modelelor pe care le va purta în WNBA.

Logo-ul este alcătuit din litera S, stilizată, și se va regăsi și pe o linie de îmbrăcăminte unisex care va fi de asemenea lansată în acest an și care include tricouri, hanorace, ciorapi și șorturi.

Pe zona din spate a pantofului se regăsește semnătura sportivei, semnul Nike este așezat înclinat, sugerând drumul plin de obstacole pe care l-a parcurs Sabrina până a ajunge în WNBA, iar în zonele mediane apare citatul “Anyone, anywhere” (Oricine, oriunde).

Sabrina Ionescu a fost nominalizată anul trecut în topul Forbes 30 under 30 și, în paralel cu activitarea profesionistă, a revenit în cadrul Universității Oregon ca director pentru cultura sportivă, poziție part-time. În acest rol ea lucrează cu tinerele talente sportive ale universității pentru dezvoltare atât profesională cât și personală.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.