Naționalele de baschet 3×3 luptă azi în sferturile de finală la Europene

Atât naționala masculină cât și cea feminină de baschet 3×3 vor evolua astăzi în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de Baschet 3×3 care se joacă la AFI Palace Cotroceni. Băieții joacă cu Serbia, principala favorită, de la ora 13.35 iar fetele evoluează împotriva Cehiei, de la 14.45.

Ziua de sâmbătă, cea de-a doua din programul Europenelor, s-a încheiat cu o aruncare de coșmar pentru naționala masculină a României. Ilya Alexandrov a marcat în ultima secundă pentru Rusia, care i-a învins pe tricolori, 20-19 și i-a trimis într-un sfert de finală de foc cu Serbia, principala favorită, echipa la care evoluează primii patru jucători din clasamentul mondial FIBA 3×3 World Tour.

Cătălin Vlaicu marcase un coș ce părea al victoriei, pentru 19-18, cu doar 5 secunde înainte de final, dar Alexandrov a găsit o traiectorie imposibilă către coș, din spatele semicercului de două puncte, cu tot efortul suprem al lui Bogdan Popescu de a opri acea aruncare.

România a învins Slovacia în primul meci al zilei, rezultat care le-a asigurat tricolorilor prezența în sferturile de finală.

Serbia și România s-au mai întâlnit într-o fază eliminatorie, la Campionatele Mondiale de Baschet 3×3 de la Moscova din 2014. Atunci sârbii s-au impus după un alt meci dramatic, în prelungiri, cu un coș marcat de Dejan Majstorovic.

Naționala feminină, cap de serie numărul 8, va juca împotriva Cehiei, cea de-a patra favorită a competiției. România a învins Belgia în grupe și a cedat în fața Ungariei, iar cehoaicele au învins atât Spania cât și Austria pentru a se clasa pe primul loc în grupa D.

Zburătorii din concursul de slam-dunk se vor duela în aerul rarefiat de deasupra inelului de baschet. Vadym “Miller” Piddubchenko (Ucraina), Borja “ZeroGravity” Molinello (Spania), Arek “Aro” Przybylski (Polonia) și Grațian “I Bounce” Pintea (România) sunt pregătiți de un spectacol de zile mari. Concursul este programat în jurul orei 19.00.

Campionatele Europene de Baschet 3×3 se desfășoară sub egida Federației Internaționale de Baschet și sunt organizate de către Sport Arena, ACS Sport Promotion și Federația Română de Baschet cu sprijinul Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București, Primăriei Municipiului București, PROEDUS și a Universității Politehnice București. Partenerii evenimentului sunt: Telekom România, AFI Palace Cotroceni, Nike, Gatorade și Wilson, sponsor global al FIBA 3×3. Powered by Kiss FM și Vice.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.