Naționala feminină, în sferturile de finală la Europenele de baschet 3×3! Băieții joacă astăzi

Echipa feminină de baschet 3×3 a României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de Baschet 3×3 care se dispută la București, în AFI Palace Cotroceni, între 2 și 4 septembrie.

România a încheiat Grupa A pe locul doi, cu o victorie în fața Belgiei, scor 18-16 și o înfrângere în fața Ungariei, 13-17. Ungaria a învins Belgia în cel de-al treilea meci al grupei și a avansat mai departe de pe primul loc.

Gabriela Mărginean a fost cea mai bună marcatoare a tricolorelor și a doua a competiției după prima zi, cu 16 puncte în ambele meciuri, fiind decisivă în victoria contra Belgiei, când a marcat jumătate din punctele echipei noastre. Sonia Ursu a marcat 10 puncte în cele două meciuri, Anca Șipoș 3 și Andra Haas 2.

Fetele au fost susținute frenetic ce fanii care au umplut până la refuz tribunele din jurul terenului amenajat pe patinoarul din AFI Palace Cotroceni, precum și zonele adiacente de la parter și de la etaj.

Naționala noastră așteaptă meciurile care se vor disputa astăzi în Grupa D pentru a-și afla adversara din sferturile de finală care au loc duminică. Cehia și Spania sunt favorite la calificare din această grupă, din care mai face parte și Austria.

Naționala masculină își va juca astăzi cele două meciuri din faza grupelor. România, cu Bogdan Popescu, Angel Santana, Cătălin Vlaicu și Cătălin Bordei joacă de la ora 19.35 cu Slovacia și de la ora 21.20 cu Rusia.

Tot vineri, în prima zi a competiției a avut loc și runda preliminară pentru concursul aruncărilor de două puncte. Angel Santana a reușit să se califice în finală marcând șapte dintre cele zece aruncări, la fel ca și Joey Schelvis din Olanda. Astăzi va avea loc runda preliminară la feminin, finala de duminică urmând să fie una mixtă.

Serbia și Slovenia au terminat fără înfrângere prima zi în competiția masculină și s-au calificat mai departe, alături de Spania și Italia. La feminin, pe lângă România și Ungaria, au mersi mai departe Ucraina și Serbia.

Eroinele zilei au fost fetele din Ucraina, care au reușit să întoarcă spectaculos meciul decisiv pentru calificare cu Italia deși jucau doar în trei după accidentarea serioasă în zona feței suferită de Olga Maznichenko în partida cu Serbia.

Anna Zarytska, principala marcatoare după prima zi cu 19 puncte a fost decisivă atât cu Serbia cât mai ales cu Italia. Zarytska și-a trimis meciul în prelungiri cu Italia printr-o aruncare de două puncte, pentru ca apoi să dea lovitura de grație tot din spatele semicercului.

Trupa de freestyle Heroes of the Court din Ucraina a readus la București ceva din magia celebrilor Harlem Globetrotters iar meciul demonstrativ de baschet în fotoliu rulant oferit de membrii fundației Motivation a completat o seară perfectă la AFI Palace Cotroceni.

Programul zilei de astăzi începe la ora 17.00, și va dezvălui la final tabloul complet al sferturilor de finală, atât la masculin cât și la feminin.

Day 2 – 3.09.2016
 
5.00pm Pool C 1: Switzerland vs. Slovenia
5.20pm Pool D 1: Czech Republic vs. Austria
5.40pm Pool C 1: Poland vs. Czech Republic
6.00pm Break / Entertainment
6.15pm Pool D 1: Russia vs. Slovakia
6.35pm Pool C 2: Russia vs. Slovenia
6.55pm Pool D 2: Spain vs. Austria
7.15pm Pool C 2: Netherlands vs. Czech Republic
7.35pm Pool D 2: Romania vs. Slovakia
7.55pm Shoot-Out QUALIFIER 2
8.10pm Pool C 3: Switzerland vs. Russia
8.30pm Pool D 3: Czech Republic vs. Spain
8.50pm Break / Entertainment
9.00pm Pool C 3: Poland vs. Netherlands
9.20pm Pool D 3: Russia vs. Romania

Campionatele Europene de Baschet 3×3 se desfășoară sub egida Federației Internaționale de Baschet și sunt organizate de către Sport Arena, ACS Sport Promotion și Federația Română de Baschet cu sprijinul Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București, Primăriei Municipiului București, PROEDUS și a Universității Politehnice București. Partenerii evenimentului sunt: Telekom România, AFI Palace Cotroceni, Nike, Gatorade și Wilson, sponsor global al FIBA 3×3. Powered by Kiss FM și Vice.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.