CM 3×3: Nationalele Romaniei, in grafic dupa prima zi de la Moscova

Prima zi a Campionatelor Mondiale de baschet 3×3 a dus patru victorii naționalelor tricolore, două la masculin și două la feminin, iar echipele noastre naționale sunt în grafic pentru calificarea în optimile de finala ale competiției care are loc la Moscova.

Băieții au avut parte de un debut de foc, împotriva Qatarului, țară care a găzduit în iarna trecută FIBA 3×3 All Stars. Romania a invins la limita, scor 17-15, împotriva unei echipe foarte puternice din punct de vedere fizic, care ne-a dat o puternica replica sub panou.

A urmat apoi un joc teribil, cu Argentina, meci care părea la un moment dat câștigat de echipa noastră. Cu sud-americanii aflați în penalizare, România se afla la conducerea jocului și, după un meci în care s-a jucat la limita regulamentului, se îndrepta către victorie. Câteva greșeli inexplicabile ale jucătorilor noștri le-au dat șansa argentinienilor să revină și să câștige în cele din urmă cu 19-18.

Ultima partidă era crucială pentru băieți, dar aceștia s-au mobilizat excelent împotriva naționalei Venezuelei. Bogdan Popescu a marcat trei aruncări de la mare distanță, Angel Santana și Cătălin Vlaicu au conlucrat excelent, iar Vasile Ștefan a oferit energie venind de pe bancă, într-un meci încheiat cu 19-11 pentru tricolori.

Fetele au avut mult mai puține emoții în prima zi. Victoria cu Siria a venit normal, diferența de valoare dintre cele două echipe fiind evidentă, scor 17-8.

Meciul cu Italia se anunța mai dificil, însă Flori Diaconu a dat tonul prin reușitele sale iar Anca Șipoș a contribuit și ea din plin la ofensivă, anihilând în același timp pivotul adversarelor. Determinarea cu care au jucat Andra Haas și Cristina Bigică, ultima terminând meciul cu răni la genunchi după două plonjoane după minge, a completat o imagine care corespunde cu statutul tricolorelor, acela de cap de serie numărul 1 al competiției. A fost o victorie cu 17-10, iar fetele cu greu mai pot rata calificarea în optimile de finală ale competiției.

Băieții, în schimb, au neapărată nevoie de o victorie în partidele cu Rusia și Lituania, pentru a nu depinde de jocul rezultatelor, în caz contrar șansele lor de a merge mai departe fiind foarte mici.

Amănunte în timp real despre meciurile României puteți urmări pe pagina de facebook oficială a Sport Arena Streetball, www.facebook.com/sportarenastreetball și pe site-ul www.3la3.ro

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.