Master Belgrade, campioana Raiffeisen Bank Bucharest Challenger 2015

Baschetul a fost din nou, pentru un weekend, sportul rege în Piața Universității din București, cu ocazia celei de-a patra ediții a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, turneu de calificare pentru FIBA 3×3 World Tour.

De la meciuri tari între echipe de top din lume la slam dunk-uri de pe skateboard, evenimentul a avut toate ingredientele pentru a-i ține în priză pe cei peste 2000 de spectatori care s-au perindat pe la terenuri în cele două zile ale competiției.

Master Belgrade a devenit a doua echipă din Serbia, în ultimele trei sezoane, care câștigă Raiffeisen Bank Bucharest Challenger.

După succesul celor de la Novi Sad din 2013, Master Belgrad și-a adjudecat duminică seară trofeul și a încasat cei 4000 de dolari puși în joc pentru locul 1, după o finală incendiară câștigată cu 20-18 în fața campionilor en-titre, El Palo Peak Malaga. Sârbii au obținut și calificarea pentru Mastersul FIBA 3×3 World Tour de la Lausanne.

Marea favorită a publicului, echipa Make-A-Wish, cu Virgil Stănescu, Angel Santana, Vasile Ștefan și Bogdan Sandu s-a oprit în semifinale, după un meci crâncen cu spaniolii de la Palo Peak. Aceștia din urmă s-au impus cu 19-17, barând drumul către Lausanne pentru echipa noastră.

“Trezit de dimineață pentru o întâlnire, am simțit că mă durea cotul drept și e puțin lovit, am vreo 4-5 zgârieturi pe piept/spate/mâini și una chiar deasupra ochiului. Chiar mi-a fost dor de competiție serioasă! Apreciez Sport Arena pentru turneele pe care le organizează”, a postat, pe contul său personal de Facebook, fostul căpitan al naționalei, Virgil Stănescu, jucător care s-a retras din activitate anul trecut.

La turneu au participat 16 echipe din 12 țări, acesta fiind primul an în care la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger a participat și o echipa din afara Europei. Brazilienii de la Sao Paolo DC nu au reușit să treacă de faza grupelor, cedând în meciul decisiv în fața echipei We Got Game Ploiești, deja calificată la Lausanne din postura de campioană a Sport Arena Streetball.

Nici baschetbaliștii în scaun rulant de la Fundația Motivation nu au putut sta departe de terenul de baschet din Piața Universității, oferind tuturor un nou exemplu de determinare și pasiune.

Spectacolul a fost întregit de vicecampioanele europene la majorete, Dracula’s Girls dar și de cea mai tare trupă de skateboarding din România, Eroilor Mafia. Băieții din Eroilor au făcut minuni și la Universitate, reușind chiar o super execuție combinată: slam dunk de pe skateboard!

Festivitatea de premiere a fost oficiată de Salem Al Mstaka, reprezentant al Abu Dhabi Sports Council, partener principal al FIBA 3×3 World Tour Final, care va avea loc în capitala Emiratelor Arabe Unite și de Ștefan Săndulache, directorul Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger a fost organizat de Sport Arena și ACS Sport Promotion în colaborare cu Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București, Primăria Municipiului București și Steaua CSM EximBank. Partenerii evenimentului au fost: Raiffeisen Bank, Red Bull, Vodafone și Pro FM.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.