Gravitatia a fost ridiculizata la Wizz Air Sport Arena Streetball

A doua zi de la 3×3 Euro Tour Wizz Air Sport Arena Streetball s-a incheiat apoteotic cu cel mai tare concurs de slam-dunk organizat vreodata in Romania, si unul dintre cele mai tari din lume in acest an.

Porter Maberry, piticul atomic de doar 1,67 metri, Alexandr Shalygin, rusul care zboare peste tot ce intalneste in cale, Kristaps Dargais, senzatia din Letonia si Justin Darlington, canadianul care este neinvins de doi ani de zile au sfidat legile gravitatiei in fata Palatului Parlamentului.

Desi Porter Maberry a smuls cele mai multe aplauze dupa prima runda, uimind lumea cu calitatile sale fabuloase, Justin Darlington nu a avut rival si a pus capat concursului atunci cand a sarit peste legendarul Jorge Garbajosa, 2,07 metri inaltime.

Garbajosa declara inainte de ultima incercare ca nimeni nu a dat vreun slam-dunk peste el atat timp cat a jucat in NBA. A acceptat insa sa intre in jocul lui Darlington iar ceea ce a iesit nu poate fi descris in cuvinte. Notele de 10 au zburat din mana juriului, lumea a sarit in picioare si a fost clar ca Justin Darlington a fost incoronat la Bucuresti „Regele dunkurilor”.

Americanul a primit un premiu in bani in valoare de 2.000 de euro si trofeul „World King of Dunk”.

Incalzirea pentru concursul de slam-dunk au realizat-o cei de la Lords of Gravity, care au facut spectacol pe trambulinele lor, zburand mult deasupra inelului pentru cateva reusite incredibile.

Duminica se anunta la fel de incediara in Piata Constitutiei, cu noi demonstratii Lords of Gravity, o batalie a continentelor la slam-dunk precum si un meci al celebritatilor la care vor participa primul ministru al Romaniei, Victor Ponta, Carmen Tocala, Bogdan Stelea, Miodrag Belodedici sau Virgil Stanescu.

Tot duminica vom afla si cine este echipa care va merge la Budapesta, la finala europeana a circuitului 3×3 EuroTour 2013, care va avea loc la Budapesta, in luna septembrie.

Cel mai mare turneu de baschet 3×3 organizat vreodată în România, 3×3 EuroTour Wizz Air Sport Arena Streetball, va avea loc în perioada 21-23 iunie, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti si este organizat în colaborare de Federaţia Romană de Baschet, Sport Arena si ACS Sport Promotion cu sprijinul forurilor europene şi mondiale ale baschetului, FIBA Europe, respectiv FIBA.

 

3×3 EuroTour Wizz Air Sport Arena Streetball 2013 este parte din circuitul european 3×3 EuroTour și din cel mondial 3×3 World Tour.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.