Finale de foc la Cupa Universitatii – baschet 3×3

Ambele finale de la Cupa Universitatii, care s-a disputat miercuri 16 aprilie in Sala de Sport a Facultatii de Chimie, au fost decise la un singur punct diferenta, dupa finaluri de meci incediare.

Echipa „Bajetii”, alcatuita din Ioan Puiu, Razvan Radulescu, Mircea Dumitrescu si Sergiu Badianu a invins, dupa un meci dramatic, pe „Fratii Prastie”, adica Dan Grigore, Dan Munteanu, Silviu Muscalu si Gabriel Marin, scor final 10-9. Pe locul al treilea s-a clasat echipa Aluiorga (Eduard Popa, Mihai Florea, Alex Stern, Tudor Cătălin).

La feminin desfasurarea fazelor finale a oferit si mai multa tensiune. Dupa ce in semifinale au trecut de „No Name” cu 21-0, fetele de la „The Unicorns” (Denisse Garpasan, Oana Baluta, Raluca Chifan) au cedat in finala mare in fata echipei „No Panties” (Alexandra Lixandru, Andrada Popescu, Francesca Despa, Casandra Puscasu). Scorul a fost identic cu cel din finala masculin, „No panties” impunandu-se cu 10-9.

Peste 50 de participanti inscrisi – care au alcatuit sase echipe la masculin si sapte la feminin – au participat la aceasta prima editie a Cupei Universitatii, organizata in colaborare cu Departamentul pentru Educatie Fizica si Sport al Universitatii Bucuresti si sustinut de Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti si Raiffeisen Bank.

A fost al treilea eveniment din seria celor organizate de Sport Arena pentru Universitatile din Bucuresti, dupa cele de la Medicina si Politehnica. In total, peste 300 de studenti au evoluat la cele trei competitii, acesta fiind, speram, punctul de plecare catre organizarea unui adevarat campionat universitar de baschet 3×3. 

Urmatorul pas il va reprezenta Super Cupa Universitatilor, care va avea loc in cadrul Turneului 1 Sport Arena Streetball (16-18 mai) acolo unde selectionatele a 12 universitati din Bucuresti se vor intrece in competitia masculina. Competitia similara feminina va avea loc cu ocazia Turneului 2 Sport Arena Streetball (30 mai – 1 iunie)

 

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.