Emi Cățe și legătura mai puțin știută cu baschetul 3×3

Emanuel Cățe este cel mai valoros jucător român de baschet din noua generație, lider al echipei naționale și jucător de bază la campioana României, U-BT Cluj-Napoca.

Puțini știu însă că unul dintre primele rezultate notabile pentru jucătorul român a venit pe terenul de 3×3. Se întâmpla în 2011, la vârsta de 14 ani, atunci când Emi era junior la Dinamo CSS 6 București.În acel an, la Ankara, în Turcia, naționala de juniori a României cucerea medaliile de aur la World Children Games. Din echipa antrenată de Hristu Șapera mai făceau parte Nandor Kuti, Tudor Gheorghe și Vlad Petrea.

Performanța juniorilor români a fost onorată și la Sport Arena Streetball, la conferința de presă ce a precedat sezonul al 7-lea al competiției de baschet 3×3. Emi Cățe a fost prezent alături de antrenorul Hristu Șapera și a fost felicitat de Virgil Stănescu, pe atunci liderul echipei naționale de seniori.
După încă un an de juniorat în România, la Dan Dacian, cariera lui Emi Cățe a explodat.

Remarcat de către Real Madrid, a evoluat pentru echipele de juniori ale clubului spaniol, unde l-a avut coleg pe Luka Doncic. Cei doi au câștigat împreună Euroliga pentru juniori. Cățe s-a dezvoltat apoi ca jucător în campionatul spaniol la echipe precum Sevilla, El Prat sau Murcia. A sosit în 2022 la U-BT Cluj-Napoca, echipă cu care a ajuns în acest sezon până în sferturile de finală ale Eurocup.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.