Echipe de top din lume, la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

Echipe de top din lume, alaturi de cele mai bune echipe românești se vor intalni pe 15 și 16 august, la Bucuresti, în Piața Universității, în cel mai tare turneu de baschet 3×3 al anului, Raiffeisen Bank Bucharest Challenger.

Drumul către Abu Dhabi, locul unde anul acesta se va disputa FIBA 3×3 World Tour Final, începe la București, în Piața Universității.

16 echipe din 12 țări (Andorra, Austria, Brazilia, Bulgaria, Cipru, Georgia, Irlanda, Kosovo, Rusia, Serbia, Spania, Romania) vor încerca sa cucereasca premiul cel mare: 4.000 de dolari si calificarea la Mastersul FIBA 3×3 de la Lausanne, Elveția. De acolo, cele mai bune două echipe vor merge mai departe la marea finală din Abu Dhabi, care va fi organizată tot de promoterul care se află și în spatele Bucharest Challenger, compania românească Sport Arena.

Campionii europeni de baschet 3×3, Angel Santana și Vasile Ștefan au făcut un transfer de cinci stele pentru Raiffeisen Bank Bucharest Challenger. Virgil Stănescu, președintele Steaua CSM EximBank vine să joace alături de medaliații cu aur de anul trecut de la București, iar din echipă mai face parte și Bogdan Sandu, finalist la Masterul Sport Arena Streetball în 2015.

Campionii de anul trecut, spaniolii de la Palo Peak Malaga, vor reveni la București, în căutarea unui nou titlu care să-i propulseze către circuitul mondial. Alături de ei, brazilienii din Sao Paolo, care au ajuns anul trecut în sferturile de finală la finala mondială de la Tokyo, vor aduce samba la București.

Spectatorii au acces liber și vor avea parte de multe concursuri cu premii, iar în afara programului competiției oricine poate juca baschet pe terenurile amenajate în Piața Universității.

Evenimentul se va desfasura zilnic, sambata si duminica, intre orele 17.00-22.00

Evenimentul va fi animat de vicecampioanele europene la majorete, Dracula’s Girls din Târgoviște, dar și de trupa de dans a centrului Policy Center, care va fi prezentă în ambele zile ale competiție. De asemenea, duminică 16 august va fi organizat un meci demonstrativ de baschet în scaun cu rotile, susținut de membrii fundației Motivation.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger face parte din circuitul mondial și are statut de turneu de calificare pentru FIBA 3×3 World Tour.

Competiția de la București este organizată de Sport Arena și ACS Sport Promotion și este susținută de Raiffeisen Bank, Vodafone, Direcția pentru Sport și Tineret București și Steaua CSM EximBank.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.