Echipa Betton din grupa României. Medaliata cu bronz din 2017, Olanda, merge pe mâna surorilor născute în orașul care l-a dat lumii pe marele van Nistelrooy

Cap de serie 3 la FIBA 3×3 Europe Cup, naționala feminină a Olandei va încerca pentru a treia oară în tot atâtea participări să ajungă cel puțin până în semifinalele Campionatului European, având în palmares până acum o medalie de bronz. În FIBA Federation Ranking, Olanda este #8.

Olandezele, prezentate de multe ori de presa națională drept “Îngeri Portocalii” (Orange Angels), sunt jucătoare cu abilități remarcabile la recuperare și cu o constituție atletică impresionantă, putând oricând să apară pe un podium de fashion. La București ajung internaționale de 5 la 5 ale Olandei, cu rezultate excelente pe terenul mare de baschet.

Marlou de Kleijn a evoluat timp de patru ani în primul eșalon valorifc din Spania, apoi în sezonul 2015/2016 a reușit eventul în Germania – câștigând Cupa și Campionatul, dar și SuperCupa fără să fi pierdut vreun meci (34 victorii în 34 partide), iar în acest sezon competițional a revenit acasă, în Olanda, pentru a semna cu Royal Eagles.

Cel mai probabil, spectatorilor de la Circul Globus le vor atrage privirile surorile Bettonvil, Jill și Loyce, născute în `s-Hertogenbosch – un oraș cu aproximativ același număr de locuitori ca Sibiul, cunoscut în lumea sportului datorită unui tradițional turneu de tenis pe iarbă disputat înainte de Wimbledon, dar și pentru faptul că aici și-a început cariera de fotbalist Ruud van Nistelrooy – cu patru sezoane petrecute la Den Bosch. Deloc întâmplător, Jill a început cu tenisul, ajungând să joace chiar și la nivel de Campionat Național, însă, fiind o fire vulcanică, s-a simțit compleșită de emoții de una singură. S-a orientat, astfel, spre un sport de echipă și a ales baschetul, despre care spune că a învățat-o să își controleze emoțiile. Jill și Loyce sunt coechipiere, la echipa germană Herner TC, transferându-se împreună, în 2017, de la Lekdetec (Olanda).

Trebuie spus și că din echipa care urca pe podiumul european în urmă cu un an în cvartetul Olandei se mai regăsește acum o singură jucătoare: Loyce Bettonvil.

Rezultate la CE de baschet 3×3: locul 4 – 2014, locul 3 – 2017

 Jucătoare: Loyce Bettonvil (24 ani, 1.85 m), Marlou de Kleijn (26 ani, 1,83 m), Jill Bettonvil (26 ani, 1,87 m) și Natalie van den Adela (27 ani, 1,85 m)

Grupa C, alături de România (#12 FIBA Federation Ranking) și Serbia (#30 FIBA Federation Ranking)

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.