Dor de 3×3: Politehnica luată cu asalt la prima etapă BCR Sport Arena Streetball

“E foarte tare, ce dor mi-a fost” a fost fraza cel mai des auzită, într-o formă sau alta, printre sutele de participanți la prima etapă a circuitului național de baschet 3×3 BCR Sport Arena Streetball, care s-a jucat de vineri până duminică pe terenurile din Universitatea Politehnică București.

După 251 de zile de la ultimul meci jucat în sezonul 2023, în finala de la Constanța, comunitatea baschetului 3×3 s-a reunit în Politehnică, locul de unde a plecat povestea acestei discipline olimpice acum aproape 20 de ani.

În total la eveniment au participat 600 de jucători la 12 categorii de vârstă și gen, iar dintre cele 150 de echipe înscrise, 83 au fost la categoriile de vârstă mai mici de 21 de ani.

Dincolo de bucuria revederii, spiritul de competiție și-a făcut repede loc printre participanți încă de la primele meciuri. Fiecare jucător punctează atât în clasamentul internațional, evenimentele fiind parte din rețeaua de competiții FIBA 3×3, dar și în lupta pentru calificarea la turneul final BCR Sport Arena Streetball, care va avea loc în luna septembrie.

S-au jucat 231 de meciuri de baschet 3×3, de-a lungul a peste 32 de ore de competiție, iar 120 de sportivi au fost premiați. Relaxarea a fost totală în zona fanilor, însă și acolo cei peste 3000 de oameni care au fost prezenți în zona de eveniment au avut parte de diverse provocări sub forma concursurilor, atât la stațiile cu tematică baschet cât și în zona de gaming.  Au fost acordate peste 200 de premii de-a lungul celor trei zile de competiție, iar distracția a fost garantată.

În competiția de elită, Universitatea Pitești la masculin, respectiv Agro Squad la feminin au dominat competiția, având în componență jucători care evoluează în ligile naționale de baschet. Pitești a câștigat titlul de campioană, după ce a învins în finală Știința București cu scorul de 21-15 în timp ce la feminin finala a fost o afacere internă, Agro Squad trecând de Agro Squad 2 cu scorul de 21-14.

Spectacolul a fost total la categoriile de sub 21 și sub 18 ani masculin, ambele finale fiind decise la o singură posesie. La sub 21 de ani, Alex Ionescu a fost de neoprit în semifinale și finale, marcând în total 21 de puncte în cele două meciuri. El și-a condus echipa, Știința București către titlul de campioană, scor 21-19 în finală împotriva celor de la Mici cu Muștar, și a fost recompensat cu premiul de cel mai bun tânăr jucător al turneului, Rising Star MVP oferit de Horizon.

La categoria sub 18 ani s-a impus CSU ASE care a trecut în finală de Peluza 1 Ilie Oană cu 18-16.

 

În drumul către marea finală BCR Sport Arena Streetball din luna septembrie se vor mai juca alte patru etape: Brașov 31 mai -2 iunie, Iași 19-21 iulie, Timișoara 9-11 august, urmând ca pentru etapa din 21-23 iunie locul de desfășurare să fie anunțat în curând.

BCR Sport Arena Streetball 2024 este susținut de către BCR, Mastercard, Nike, BCR Leasing, Horizon, BCR Asigurări de Viață VIG, Kandia Dulce, Ideal Board Games, Red Bull și FR Baschet.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.