Cod galben de baschet 3×3

Se anunță un weekend încins cu sute de meciuri în Poli Arena, la a treia etapă a sezonului 2024 BCR Sport Arena Streetball.

După ce primele două turnee ale anului au început în luna mai, a venit momentul pentru o etapă care să înceapă în iunie. Iar asta se va vedea și în termometre. Peste 30 de grade în trei zile în care peste 400 de jucători vor lua din nou cu asalt terenurile din Universitatea Politehnică București.

Avem un record stagional de echipe înscrise la categoria U18, unde 19 formații sunt aliniate la start. După ce au trecut de probele de competențe lingvistice și digitale, baschetbaliștii din ultimii ani de liceu vin să își arate competențele și la 3×3. Nicio altă categorie de vârstă nu are atât de multe echipe înscrise.

Concurența va fi mare însă de la U12, unde Sharks City va caută să ajungă în a treia finală la rând, până la O35, unde cele două turnee de până acum au avut patru finaliste diferite.

Concursuri și entertainment pe toată durata competiției

Atâta timp cât pe cele trei terenuri se joacă, se vor organiza concursuri cu premii în zona fanilor, unde vor putea participa atât baschetbaliștii care se odihnesc între meciuri, dar și publicul care a venit să îi susțină. Revenim cu “X și O”, ceva ce nu trebuie ratat, “cușca”, așa cum am intitulat concursul clasic de aruncări la acea structură de tip “arcade”, dar și faimosul “șarpe”.

Nu vor lipsi nici întrecerile la Dunk, atât cea dedicată copiilor de sub 12 ani, cât și obișnuitul Dunk-Contest, unde premiul este un televizor 4K Q-LED oferit de Horizon. Dacă ei vor face acrobații în aer, publicul va avea ocazia să se bucure și de momente de acrobații în pauzele dintre meciuri, când artiști ai Circului Metropolitan București vor aduce elementul magic pe terenurile de 3×3.

Iar fanii NBA2K trebuie să vină pregătiți, pentru că punem din nou la bătaie licențe ale faimosului joc pe consolă, în competițiile ad-hoc organizate în fan zone.

Principalele favorite la Open

Știința București, campioana de la Open Masculin de la turneul al doilea din Brașov, se întoarce într-o formulă diferită, dar cu același Sebastian Costeiu, MVP al etapei de sub Tâmpa. Doi dintre membrii cvartetului câștigător de la Brașov vor juca la echipa România U23, alături de Aurelian Gavriloaia, membru al naționalei de 3×3. Se întoarce echipa CSU Pitești, iar Agro Squad, un alt club de tradiție în acest sport, are două echipe la start.

La feminin duelul se va da între Agro Squad și CS Vâlcea, câștigătoarele primelor două turnee din acest sezon în această ordine și Sportul Studențesc, care va încerca să strice planurile celor două campioane.

Hai, România!

Codul galben nu va fi doar de caniculă, ci și de microbism. Sâmbătă programul meciurilor se va încheia seara târziu, undeva în a doua repriză a meciului dintre România și Belgia, așa că vom organiza și un watch-party pentru oamenii care vor să vadă meciul în comunitate.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.