Cine va reprezenta România la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger?

A șaptea ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger va avea loc în zilele de 11 și 12 august în ParkLake Shopping City și va reuni echipe de top din clasamentul mondial FIBA 3×3 World Ranking, printre care și campioana mondială Serbia. Cele 16 echipe se vor lupta pentru premii totale în valoare de 20.000 de dolari și calificarea în circuitul mondial FIBA 3×3 World Tour.

În premieră va fi organizat și un turneu profesionist feminin, 3×3 Bucharest Women Master, cu premii în valoare de 5.000 de dolari, la care vor participa opt echipe.

Atât în competiția masculină cât și în cea feminină, România va avea câte două reprezentante. Câte un wild-card va fi acordat echipelor naționale, atât la băieți cât și la fete, care se pregătesc pentru turneul final al Campionatului European care va avea loc în luna septembrie la București.

Celelalte două locuri vor fi acordate jucătorilor clasați pe primul loc în clasamentele circuitului național Sport Arena Streetball 2018, la categoriile Open Masculin, respectiv Open Feminin, la data de 30 iulie 2018, după turneele de la Ploiești și Timișoara. Aceștia pot participa cu echipele lor tradiționale, în care desigur pot opera modificări pentru acest eveniment internațional.

La momentul redactării acestui articol, înaintea turneelor de la Râmnicu Vâlcea și Piatra Neamț, liderii celor două categorii sunt Alin Spahiu, la Open Masculin, cu 714 puncte și Alexandra Chițanu la Open Feminin cu 610 puncte (la egalitate cu Mihaela Chelariu).

Clasamentele Sport Arena Streetball Tour 2018 pot fi consultate aici – http://3la3.ro/ro/clasament-tour-2018. De menționat că sezonul 2018 include și patru turnee care s-au disputat în 2017 după finala turului de anul trecut (Constanța, Mangalia, Craiova și Constanța Winter Edition).

Citește și: