Băieții din Rahova cuceresc Băneasa: Victorie pentru al treilea an consecutiv la Raiffeisen Bank Băneasa Streetball

Cel mai mare turneu al anului din circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball s-a încheiat duminică seara cu victoria echipei Rahova’s Finest, campioană la categoria Open Masculin pentru al treilea an consecutiv la evenimentul găzduit de Băneasa Shopping City.

600 de participanți, 150 de echipe, patru terenuri și trei zile de competiție, acesta a fost Raiffeisen Bank Băneasa Streetball în 2018, un turneu la care au participat echipe din toată țara, de la Sighetul Marmației la Constanța sau de la Arad la Suceava.

De la cel mai tânăr participant, în vârstă de 8 ani, până la cel mai vârstnic, 57 de ani, alături de susținători înfocați din tribune, toată lumea s-a distrat de-a lungul unui week-end fierbinte și la propriu și la figurat, care a fost însă răcorit brusc exact pe finalul competiției.

Furtuna de duminică seara a întrerupt finala la Open Feminin, care a continuat în Sala Leu din Politehnica, acolo unde a avut loc și meciul decisiv la Open Masculin. În competiția feminină s-a înregistrat o mare surpriză, Phoenix Constanța învingând marea favorită Știința București, scor final 12-9. Echipa bucureșteană a jucat însă la acest turneu fără două componente de bază, Gabriela Mărginean și Sonia Ursu.

La băieți, Rahova’s Finest a cucerit CEC-ul în valoare de 4500 de lei pentru al doilea an consecutiv după ce a trecut în finală de echipa Autohtonii, scor 21-13. Rahova a ajuns în finală după ce a supraviețuit unei semifinale dramatice cu Leii București. Leii au condus cu 7-0 în debutul meciului, însă băieții din Rahova au întors spectaculos meciul și s-au impus la limită, 14-13.

O altă medaliată la Campionatele Europene de Baschet 3×3, Anca Șipoș, argint în 2016, s-a oprit în semifinale cu echipa ei CSO Voluntari, cedând în fața fetelor de la Știința București.

Spectatorii au avut și ei parte de acțiune din plin în acest week-end dedicat baschetului. Părinții și copii au facut echipa pentru a se duela în concursul Two Ball by Pep&Pepper, iar cei mai preciși aruncători de la linia de libere au fost premiați cu produse electronice oferite de Horizon și Serioux.

Vineri seara turneul a avut parte de un inedit jucător pe terenul de baschet, BMW 220d Cabrio, oferit de APAN Top Selection, partener oficial al evenimentelor de baschet 3×3 Sport Arena Streetball.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat în sala Leu, acolo unde au avut loc ultimele meciuri ale turneului și a fost efectuată de către Ștefan Săndulache, director al Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București și de Alexandru Manda, co-fondator al Atelierelor Pegas, care au reînviat tradiția bicicletelor Pegas în România.

Raiffeisen Bank Băneasa Streetball a fost organizat în parteneriat cu Băneasa Shopping City și susținut de: Raiffeisen Bank, Nike, Sport Loft (www.sport-loft.com), Gatorade, Ursus Cooler, Horizon, Serioux, Regina Maria, Pep&Pepper, Ideal Board Games, Pegas, Douglas, APAN Top Selection și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București. Powered by Kiss FM.

Circuitul național Sport Arena Streetball va continua cu două dueluri în 3×3 City Challenge în următoarele două week-end-uri, Piatra Neamț vs. Râmnicu Vâlcea în 21-22 iulie, respectiv Timișoara vs. Ploiești în 28-29 iulie.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.