Campionii mondiali, campioni si la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

Cel mai puternic concurs european de baschet 3 la 3 desfășurat până acum in 2013, Raiffeisen Bank Bucharest Challenger by Sport Arena Streetball s-a încheiat cu victoria echipei Basket 3×3 Novi Sad din Serbia, având în componență aceiași jucători care anul trecut au cucerit la Arena titlul mondial la baschet 3la3. 

Sârbii au învins în finala turneului care s-a disputat în Piața Universității echipa românească Sălăjean Hustlers cu scorul de 11-9. Ei au fost recompensați pentru performanța lor cu un cec în valoare de 4.000 de dolari și s-au calificat pentru FIBA 3×3 World Tour Master de la Praga. Băieții de la Hustlers au condus cu șase puncte la jumătatea meciului, scor 8-2, dar nu au mai reușit să fie la fel de lucizi pe final de meci, cedând teren și permițându-le adversarilor să revină și să întoarcă soarta partidei.

România a avut două reprezentate pe podium. Pe lângă cei de la Hustlers, pe treapta a treia, la egalitate cu rușii de la Incotec St. Petersburg au urcat cei de la Fitness Club. Astfel, cu doua medalii obținute la cel mai puternic turneu de 3la3 din Europa pana in acest moment, putem spune ca baschetul 3la3 romanesc rămâne la un nivel înalt in Europa.

Celelalte două echipe românești s-au oprit în faza sferturilor de finală, nu înainte ca cei de la Choco Loco să câștige, în grupe, bătălia cu turcii de la Spartak Boskova sub atenta supraveghere a lui Mihai Viteazul, care a primit cadou o victorie la aniversarea a 420 de ani de la instalarea pe tronul Țării Românești.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger a adunat la start 16 echipe din 10 țări europene, 64 dintre cei mai buni baschetbaliști 3la3 din Europa fiind prezenți la turneul din Piața Universității.

Show-ul a fost întreținut de Da Move Crew din Italia, care au adus aminte prin spectacolul oferit de magicienii de la Harlem Globetrotters si de vicecampioanele europene, majoretele echipei din Targoviste.

Cei mai buni dunkeri români s-au întrecut pentru un premiu special în concursul de slam dunk. Câștigător a fost Vlad Muscurel care va reprezenta România la Mastersul FIBA de la Praga în același concurs FIBA 3×3 World Tour Master.

Premierea echipelor a fost efectuată de Virgil Stănescu, care a anunțat în premieră la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger că va evolua pentru Steaua Baschet în sezonul următor al Ligii Naționale de Baschet, de Ștefan Săndulache, directorul Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București si de Svetlana Drăgușin, antrenor federal si oficial al Federației Romane de Baschet.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger by Sport Arena Streetball a fost organizat de către Sport Arena și ACS Sport Promotion cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, al Ministerul Tineretului și Sportului și al Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.