Campioni de la Sport Arena Streetball, in loturile Romaniei U18

Loturile nationale U18 ale Romaniei la baschet 3×3, care vor debuta vineri la Campionatul Mondial din Spania, au in componenta, atat la masculin cat si la feminin, mai multi campioni la Sport Arena Streetball.

Astfel, la masculin, Romania in are in lot pe Vlad Stoicoviciu, castigator al Turneului 1 din 2012 si clasat pe podium la Masterul de anul trecut, Dimitris Rasty, campion la Turneul 3 din 2011 si Andrei Damian, castigator al Masterului de anul trecut, trei jucatori cu prezente constante la Sport Arena Streetball.

Andrei Damian este in prezent in acest sezon in lotul celor de la SCM Craiova, in Liga Nationala de Baschet in timp ce Dimistris Rasty vine de la echipa Aurel Vlaicu Bucuresti.

Celor trei li se alatura alti doi jucatori Andrei Ene, de la CSS Ploiesti si el fost participant la Sport Arena Streetball, precum si Georgian Paun, de la BC Timisoara.

La feminin, lotul Romaniei este alcatuit aproape in totalitate din componentele campioanei Sport Arena Streetball la Turneul 1 din 2012, echipa Chicas Mas Bellas.

Alexandra Dumitrache, Hanna Demeter si Bianca Blanaru, fetele care au cucerit titlul la primul turneu, o vor avea alaturi pe una dintre invinsele lor din acea finala, Vanesa Lache.

La masculin Romania a fost repartizata in grupa cu Letonia, Kazakhstan, Bulgaria, Tunisia, Angola, Slovenia si Serbia. Doar primele trei echipe dintre cele opt vor avansa in fazele eliminatorii. Castigatoarea merge direct in sferturile de finala in timp ce locurile doi si trei vor fi nevoite sa joace in optimile de finala.

Sistemul competitional se pastreaza si la feminin, doar ca grupele vor avea sase echipe. Romania va juca cu Australia, Canada, Anglia, Tunisia si Andorra.

Competitia incepe vineri, 28 septembrie si se incheie duminica, 30 septembrie.  In cazul in care va exista o posibilitate de a urmari online meciurile va vom anunta prin intermediul paginii noastre de facebook, www.facebook.com/sportarenastreetball.

Citește și: