Baschet 3×3 universitar: 200 de jucatori la Cupa „Carol Davila”

Sport Arena Streetball a demarat vineri, 4 aprilie, o serie de evenimente de baschet 3×3 dedicate studentilor din Bucuresti, organizate in parteneriat cu unitatile de invatamant, Raiffeisen Bank si Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti. Primul dintre ele, Cupa „Carol Davila”, organizata pentru studentii Universitatii de Medicina si Farmacie.

Sala de sport a facultatii de medicina era arhiplina vineri, la ora 9.30 dimineata. Aproape 200 de studenti asteaptau cu nerabdare sa inceapa Cupa „Carol Davila” la baschet 3×3. 28 de echipe la masculin, opt echipe la feminin, patru sau cinci studenti in echipa, un profesor energic si inimos, Adi Petreanu, si echipa Sport Arena desfasurand toata logistica necesara unui turneu. O imagine pe care ne-am dori sa o intalnim in fiecare universitate din tara.

Patru ore mai tarziu, cei mai buni dintre cei buni isi primeau medaliile de aur si trofeul de campioni. Au fost patru ore intense, care s-au epuizat parca mai repede decat un atac de 12 secunde. Meciuri incinse, cosuri la care si adversarii s-au abtinut cu greu sa aplaude, galerii create ad-hoc pentru a-si sustine colegii sau prietenii, o atmosfera tipica baschetului 3×3.

GALERIE FOTO

Si energie din plin, atat pe teren, cat si pe margine, pentru ca muzica i-a indemnat pe cei care urmareau meciurile sa ramana in priza.

La masculin au castigat cei de la Sniper, iar la feminin echipa denumita Panou, dar, cel mai important lucru, dincolo de diplome si medalii, au castigat toti cei care au participat la aceasta sarbatoare a baschetului.

Sport Arena, impreuna cu partenerii sai, va sprijini orice actiune de acest gen initiata de universitati si speram ca pe viitor cat mai multi studenti si profesori de sport sa se implice in asemenea competitii, pentru a reinvia spiritul sportului universitar in general si al baschetului 3×3 in special, mai ales ca aceasta disciplina isi continua drumul ascendent care are ca tel final Jocurile Olimpice.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.