Baschet 3×3 fără restricții: Se anunță o vară perfectă la Sport Arena Streetball

Sezonul cu numărul 17 al Sport Arena Streetball se apropie de debut și, pentru prima oară după mai bine de doi ani, nu vor exista niciun fel de restricții în cadrul evenimentelor. Primul turneul are loc între 13 și 15 mai, pe terenurile din Universitatea Politehnică București, locul de naștere al fenomenului 3×3, unde sunt așteptați peste 600 de jucători.

Înscrierile pentru toate turneele se fac pe site-ul oficial, 3la3.ro, iar toți jucătorii sunt obligați să aibă un cont activ pe platforma Federației Internaționale de Baschet, play.fiba3x3.com. Punctele acumulate de fiecare jucător sunt astfel contabilizate pentru România și pot contribui la calificarea naționalelor tricolore în diverse competiții internaționale.

Înscrierile pentru primul turneu încep luni, 9 mai, de la ora 15.00 și se fac în limita a 150 de echipe, cumulat, la toate categoriile. Taxa de participare pentru întreg sezonul 2022 va fi în valoare de 150 de lei, fiecare jucător urmând să primească maioul oficial al competiției.

Momentul de start al noului sezon competițional în aer liber a fost îndelung așteptat de către jucători și spectatori, iar câțiva dintre jucătorii reprezentativi la turneele Sport Arena Streetball și-au exprimat pasiunea pentru 3×3 într-un scurt film de promovare al competiției

Sezonul 17 al Sport Arena Streetball are în calendar patru turnee regulate și o finală, unde vor accede cei mai buni jucători de-a lungul sezonului. Campioana categoriei Open Masculin va avea asigurate biletele pentru circuitul mondial, FIBA 3×3 World Tour, Mastersul din Franța. Turneul final va fi dedicat exclusiv echipelor românești și jucătorilor din România, iar astfel țara noastră va avea șansa unei prezențe în elita baschetului 3×3 mondial pentru prima oară după anul 2015.

La fiecare turneu vor fi premiate cele mai bune două echipe de la fiecare categorie, urmând să fie acordate și o serie de premii individuale pentru cei mai valoroși și cei mai de perspectivă jucători.

În premieră a fost introdusă și o nouă categorie de vârstă, sub 21 de ani, pentru a asigura meciuri mai competitive pentru tinerii jucători care fac pasul de la categoriile mai mici către cea Open.

Ca în fiecare an, de la turneele marca Sport Arena Streetball nu vor lipsi concursurile individuale, atât pentru jucători cât și pentru spectatori, invitații speciali și momentele de entertainment.

Calendarul Sport Arena Streetball Tour pentru 2022 include cinci evenimente de comunitate (13-15 mai, 10-12 iunie, 1-3 iulie, 12-14 august și finala din 2-4 septembrie).

De asemenea, Sport Arena Streetball va organiza și cinci evenimente internaționale: FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier, Constanța, 4-5 iunie, două etape din FIBA 3×3 Nations League (15-17 iulie și 5-7 august), FIBA 3×3 Finals (Nations League și Women’s Series), Constanța, 15-18 septembrie precum și FIBA 3×3 U23 World Cup – Campionatul Mondial de Tineret care va avea loc la București în perioada 5-9 octombrie.

Circuitul Sport Arena Streetball 2022 este susținut de Mastercard, Superbet, Nike, Tissot, Horizon, Azuga, Federația Română de Baschet iar radio-ul oficial al competiției este Kiss FM.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.