Baschet 3×3 cu US Army: Superbet Caracal Streetball, turneu-premieră în orașul din județul Olt

Municipiul Caracal găzduiește în premieră un eveniment dedicat celui mai popular sport urban de echipă, baschetul 3×3, care începând de la Tokyo 2020 se va afla în programul Jocurilor Olimpice. Turneul Superbet Caracal Streetball, etapă din circuitul național Sport Arena Streetball Tour 2018, se va desfășura în Piața Victoriei, în 16 și 17 iunie, zilnic între orele 10.00 și 20.00

Înscrierile pentru turneu s-a făcut online pe 3la3.ro și s-au încheiat miercuri, prin atingerea numărului limită de 50 de echipe.

Cei mai buni jucători de baschet 3×3 din țară sunt așteptați să își reunească forțele în cadrul evenimentului Superbet Caracal Streetball iar la eveniment și-au anunțat participarea și soldații bazei militare de la Deveselu.

Dzakovi 3×3 din Serbia, campioană anul trecut în circuitul Sport Arena Streetball și Rapid București, cea mai în forma echipă din circuitul național, sunt principalele favorite în competiția masculină la categoria Open.

La feminin turneul marchează revenirea în competiție a vicecampioanei europene Anca Șipoș, care va evolua pentru CSO Voluntari, alături de Andra Ionescu și Cristiana Cutaș. Șipoș și Ionescu au promovat anul acesta în liga a doua din Franța și evoluează din nou împreună după ce anul trecut au fost campioane la Timișioara Streetball.

Turneul este inclus în calendarul FIBA 3×3 și se adresează tuturor categoriilor de vârstă, începând cu cei mai mici baschetbaliști de la categoriile Baby (sub 10 ani) și Mini (sub 12 ani), apoi sub 14 ani, sub 18 ani, și plus 35 de ani. Toți jucătorii care vor participa la Superbet Galați Streetball vor acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3×3 World Ranking. Punctele acumulate de jucătorii români se vor contabiliza, de asemenea, și pentru stabilirea poziției României în clasamentul pe națiuni, care contează în lupta pentru calificarea la competițiile internaționale.

Evenimentul este unul interactiv, iar spectatorii vor avea porția lor de distracție rezervată pe parcursul competiției. Aceștia pot participa la concursuri cu premii sau la alte activități care vor fi organizate în Piața Victoriei în cele două zile de competiție.

3×3 City Challenge continuă și orașul Caracal se va afla în dispută de la distanță cu Suceava, acolo unde are loc în același timp o altă etapă din circuitul național de baschet 3×3.

Evenimentul Superbet Caracal Streetball este organizat de Sport Arena Streetball, cu sprijinul Primăriei Caracal și este susținut de Superbet, Nike, sport-loft.com, Ursus Cooler, Gatorade, Kiss FM, Horizon, Ideal Board Games, Pegas.

Citește și: