Angel Santana, locul 5 in FIBA 3×3 World Rankings

Angel Santana a urcat pe locul cinci si a devenit cel mai bine clasat jucator roman in FIBA 3×3 World Rankings, dupa ce Team Bucharest a ocupat locul 4 la FIBA 3×3 All Stars, in weekend-ul trecut, la Doha, Qatar. 

Santana, cu 699.900 de puncte i-a depasit in clasament pe Catalin Vlaicu si Vasile Stefan, coechipierii sai din nationala de 3×3 a Romaniei, care nu au putut participa la acest ultim eveniment al sezonului. Cei doi jucatori romani il urmeaza pe Santana in clasament, pe locurile sase, respectiv sapte.

Romania ramane in continuare cu patru jucatori printre primii 20 in lume, Bogdan Popescu, cel de-al patrulea tricolor, ocupand locul 20 cu 481.500 de puncte.

Ierarhia s-a schimbat si la varf, noul numar unu mondial fiind sarbul Dejan Majstorovic, care l-a detronat pe coechipierul sau Dusan Domovic Bulut. Ceilalti doi jucatori din Team Novi Sad, Marko Savic si Marko Zdero ii urmeaza pe locurile trei, respectiv patru.

In clasamentul feminin, Romania are doua jucatoare printre primele 10 din lume. Andra Haas este cea mai bine clasata, locul 7, cu 134.700 de puncte, urmata pe locul 8 de Anca Sipos cu 134.300. Printre primele 50 de jucatoare din lume se mai afla Flori Diaconu, locul 23 si Cristina Bigica, locul 31.

La categoria sub 18 ani, masculin, cel mai bine clasat jucatori roman este Alexandru Marinica, locul 18, cu 91.200 de puncte, urmat, cu acelasi punctaj, de Adrian Minescu.

La feminin sub 18 ani, prima jucatoare din Romania in FIBA 3×3 World Rankings este Sonia Vilcinschi, pe locul 41, cu 34.750 de puncte.

Clasamentul mondial se realizeaza pe baza punctelor acumulate in competitiile FIBA (turnee FIBA Endorsed, World Tour, All Stars, Campionate Mondiale, Campionate Continentale) dar si pe baza performantelor individuale (puncte marcate).

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.