6 jucători de urmărit la FIBA 3×3 Nations League

Circuitul FIBA3x3 Nations League a fost construit pentru dezvoltarea tinerilor jucători de baschet 3×3 dar, câțiva dintre ei deja au rezultate importante în CV.

În acest weekend au loc primele etape ale Conferinței a doua din Europa din cadrul circuitul internațional FIBA 3×3 Nations League. Șase naționale atât la feminin și la masculin vor juca vineri, sâmbătă și duminică, în grupe alternative, iar miza este un loc în cadrul Cupei Mondiale U23. Unii dintre jucătorii care sosesc la București au deja realizări impresionante fie pe plan intern, fie pe plan internațional.

1.Sidi Beikame

Deși are doar 19 ani, a participat în multiple etape de World Tour și și-a reprezentat țara atât la Mondiale cât și la Europene. Este locul 204 în lume, și cea mai importantă performanță pe plan internațional este medalia de bronz de la Mondialele U23 de anul trecut. Anul acesta și-a reprezentat țara și într-unul dintre turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice, fără succes însă. 

Primul lui contact cu 3×3-ul a avut loc în 2019 și el a mai venit în România pentru Mondialul U23 din 2022, organizat la Circul Metropolitan București.

2. Ruben Salas Merchen

Ocupă locul 23 în Spania, asta deși nu are atât de multă experiență în baschetul 3×3. Anul acesta a participat la patru turnee naționale, și s-a impus în două dintre ele. Sezonul trecut a jucat în Liga Națiunilor în patru etape, jucând finala în două dintre ele, reușind să câștige una. 

Are 20 de ani și va fi unul dintre cei mai înalți jucători, la 2 metri și 11 centimetri. 

3. Alex Ionescu

Anul trecut a făcut parte din echipa care a câștigat turneul final din circuitul Sport Arena Streetball de la Constanța la U21. Anul acesta, a început cu o victorie la prima etapă BCR #SAS2024. Tot atunci, a fost premiat și cu titlul de Rising Star. În clasamentul punctelor marcate în acest an în circuitul nostru ocupă locul al patrulea.

A debutat în 3×3 în 2017, și pentru prima dată în carieră va reprezenta România într-o competiție internațională.

4. Boglarka Horvath

Este pe locul 30 în Ungaria, asta deși nu a jucat în acest sezon. Puține jucătoare de la turneul din Park Lake au pășit pe un teren de 3×3 mai repede decât ea. În 2015, a participat într-un turneu la categoria U12. Are medalia de bronz la Mondialul U18 din anul 2021. 

Anul trecut a reprezentat Ungaria în trei etape ale circuitului Nations League și s-a și impus într-una dintre acestea.

5. Irina Teodosiu

Are 19 ani și este a 22-a jucătoare din țară conform clasamentului FIBA3x3. Anul acesta în circuitul BCR #SAS2024 a jucat în toate finalele categoriei Open Feminin. În 2023 a reprezentat România în toate cele șase etape ale Conferinței din care naționala noastră a făcut parte și a jucat o finală de etapă, chiar în București, în Park Lake Shopping Center.

A debutat în 3×3 în 2018, și de atunci nu a lipsit în niciun an. 

6. Marta Morales Romero

Din 2017 până în 2019 a jucat constant în competiții organizate în Barcelona, unul dintre cele mai populare orașe de baschet din Spania. Marta Morales Romero a avut un parcurs interesant în 3×3, asta pentru că din 2019 până în prezent a mai jucat doar un turneu, dar unul foarte important.

În 2021 a obținut medalia de argint la Mondialul dedicat tinerilor de sub 18 ani. După doi ani de pauză, va reprezenta din nou Spania, în cadrul competiției din Park Lake.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.