România învinge Grecia și Spania la baschet 3×3 în aceeași zi

Două partide, două super-puteri în baschet, două victorii spectaculoase pentru naționala României. Totul s-a întâmplat la Debrecen, la Campionatele Europene de Baschet 3×3 U18, în faza grupelor, acolo unde tricolorii au învins în aceeași zi Grecia și Spania și au avansat fără înfrângere în sferturile de finală ale competiției.

Primul meci, cel cu Grecia, a fost dramatic, încheiat cu 18-17 după prelungiri. Panaiotis Pegkas cu două duble consecutive, plasate strategic când România era condusă cu trei puncte pe final de partidă și apoi Victor Bogdan cu coșul decisiv în prelungiri au consfințit o victorie mare și spectaculoasă.

În meciul al doilea Victor Bogdan a fost imposibil de oprit din spatele semicercului. Jucătorul român a luat la țintă coșul și de șase ori a lovit perfect, doborând Spania, 21-13. Bogdan a fost cel mai bun marcator al din faza grupelor de la Debrecen, cu 22 de puncte în două meciuri, fapt evidențiat și de un articol publicat pe site-ul oficial al competiției.

În urmă cu trei ani, la aceeași competiție, tot la Debrecen, Spania oprea România în sferturile de finală, după o victorie în prelungiri. Echipa de atunci a României era alcătuită din Nandor Kuti, Bobe Nicolescu, Amedeo Casale și Andrei Iliescu. Cei patru mușchetari de acum Victor Bogdan, Pegkas Panaiotis, Robert-Ionuț Nanu și Radu Petrescu speră să depășească performanța de acum trei ani.

Acest lucru se poate întâmpla astăzi, de la ora 18.25 ora României, când tricolorii întâlnescu Rusia, pentru un loc în semifinalele competiției europene. Meciul poate fi urmărit LIVE pe canalul de You Tube FIBA 3×3.

Tricolorii U18 au urcat de trei ori pe podium la categoria Open Masculin în turneele din circuitul național Sport Arena Streetball Tour din această vară iar în urma evenimetelor la care a participat anul trecut, Radu Petrescu a fost în luna februarie a acestui an numarul 1 mondial la categoria U18 masculin in FIBA 3×3 World Rankings.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.