1,2,3, “Rahova câștigă mereu”. Victorie la Băneasa Streetball și triplă în turul național de 3×3 pentru Alin Spahiu și “Rahova’s Finest”.

1,2,3, “Rahova câștigă mereu”, așa cum îi place să spună lui Alin Spahiu. Iar rezultatele îi dau dreptate celui mai activ dintre fondatorii “Rahova’s finest”: echipa de tradiție a 3×3-ului românesc a câștigat, duminică, Băneasa Streetball, la categoria de elită – Open Masculin, acesta fiind al treilea succes consecutiv pentru Spahiu&Co  în circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball Tour 2017.

După un prim titlu la Iași câștigat în fața celor de la “Școala Veche” (19-18 în finală), a venit succesul de la Suceava (20-16 în finala cu Tricolorii), iar în weekend băieții din Rahova s-au duelat din nou pentru trofeu și pentru un cec în valoare de 5.000 de lei cu “Școala Veche”. “S-a mai schimbat componența echipei, dar sperăm s-o ținem tot așa până la finalul anului”, a spus Alin Spahiu, singurul jucător care s-a aflat pe teren la toate cele trei turnee câștigate de rahoveni.

“Rahova’s finest” a dominat finala, iar cu 2 minute și 3 secunde rămase pe cronometru era la două puncte de victoria înainte de limită, la scorul de 19-10. Însă Alin Spahiu, Cătălin Vlaicu, Cătălin Bordei și Victor Constantin nu au mai reușit să înscrie decât un singur punct, iar timpul s-a scurs până la zero înainte ca “Rahova’s Finest” să pună și a doua mână la trofeu, cu un rezultat final de 20-16.

Ne-am relaxat puțin – așa este când ai multe puncte în față, încerci să nu te mai lovești, începi să joci mai relaxat. Știam că este destul de greu să întorci șapte-opt puncte pe ultima turnantă și ne-am relaxat. Sperăm ca data viitoare să încheiem înainte de timp. Dar nu ținem neapărat la chestia asta, important este să câștigăm în cele din urmă. Pentru noi, este a treia finală consecutivă câștigată și ne-o dorim și pe a patra, la următoarea etapă”, a explicat la final Alin Spahiu.

Școala Veche a avut mult de furcă în semifinalele competiției în fața unei alte echipe de tradiție din baschetul 3×3 românesc, Șacalii, care a fost la un pas de a reuși prima finală din acest sezon. A fost un meci cu adevărat de infarct. Șacalii au condus cu 16-12 după o serie de trei puncte consecutive marcate de Andrei Gheorghe și Mihai Buhlea, cu 2:30 până la final și avea un avantaj de două puncte cu 24 de secunde rămase, 17-15. Cristian Petrescu a marcat o liberă apoi Adrian Movileanu a trimis meciul în prelungiri pentru Școala Veche, cu un coș reușit cu patru secunde rămase de joc. În prelungiri Șacalii au avut din nou avantaj, 18-17, dar Cristian Petrescu a fost omul decisiv pentru Școala Veche, marcând punctele victoriei.

Festivitatea de premiere a fost efectuată de Ștefan Sandulache – director Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, Virgil Stănescu – presedinte Steaua CSM EximBank, Rareș Florea – reprezentant Fitbit și Andrei Șerbu – reprezentant Băneasa Shopping City.

Iată tabloul complet al fazelor eliminatorii:

Baneasa Streetball, un turneu marca Sport Arena Streetball, a fost organizat în parteneria cu Băneasa Shopping City și susținut de Raiffeisen Bank, Nike, Sport Loft, Fitbit, Gatorade, Ursus Cooler, Ideal Board Games, Pegas și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București. Powered by Kiss FM.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.