Un fost jucator de Euroliga, printre adversarii romanilor la Praga

Turcul Tolga Tekinalp, fost component al nationalei Turciei, care a evoluat in Euroliga pentru Besiktas Istanbul in sezonul 2004-2005, va fi unul dintre adversarii echipei Bucharest’s Finest UPB in grupele FIBA 3×3 World Tour de la Praga, care va avea loc in acest weekend.

Tekinalp, in varsta de 39 de ani, a atins faza sferturilor de finala in cea mai puternica competitie europeana inter-cluburi, cu medii de 7 puncte si 3,5 recuperari pe meci in cele 20 de meciuri jucate. El a mai jucat la cel mai inalt nivel in turcia si pentru Galatasaray Cafe Crown si Fenerbahce, dar in ultimele trei sezoane a evoluat in liga secunda din Turcia, la ITU Istanbul.

Bucharest’ Finest UPB (Angel Santana, Catalin Vlaicu, Catalin Bordei si Aurel Similache) este in grupa cu Istanbul, Bratislava si Leningrad la Mastersul FIBA de la Praga, acolo unde incearca sa obtina calificarea, pentru al doilea an consecutiv, in finala mondiala, care in acest an va avea loc la Istanbul.

Echipa de pe malul Bosforului este completata de trei jucatori care evolueaza in esaloanele inferioare din baschetul turc.

Slovacii din Bratislava sunt cunostinte mai vechi pentru romani. Anul trecut, la Mastersul european de la Istanbul, echipa din care facea parte si Angel Santana a invins Bratislava in sferturile de finala cu scorul de 21-10. Slovacii se bazeaza pe fratii Ciho, Jaroslav si Miroslav, primul fiind castigatorul turneului de unu la unu Red Bull King of the Rock Slovacia in 2012.

Cea de-a treia echipa pe care Bucharest’ Finest UPB o va intalni in grupe la Praga este Leningrad. Echipa rusa a castigat challengerul de la St. Petersburg, acolo unde i-a invins in finala pe cei de la Magazine Streetball, participanti anul trecut la Bucharest Challenger. Cei din Leningrad sunt fosti campioni la Moscow Open in 2011, acolo unde anul acesta au fost eliminati in sferturile de finala de catre Pyramid, o alta echipa din Rusia, care a venit in 2013 in Romania, la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.