Romanii, din nou in finala mondiala FIBA 3×3!

Pentru al doilea an consecutiv o echipa romaneasca va fi prezenta la finala mondiala a circuitului de baschet 3 la 3 organizat de Federatia Internationala de Baschet (FIBA). Bucharest UPB, campioana Wizz Air Sport Arena Streetball 2013 a incheiat pe locul al doilea la FIBA 3×3 World Tour Prague, dupa ce a cedat in finala, scor 15-20, cu campionii mondiali de la Novi Sad, Serbia. Reprezentanta Capitalei este singura echipa din circuitul mondial care revine in finala mondiala, acolo unde in 2012 a ocupat locul al saselea.

Legea lui Murphy, potrivit careia ce incepe prost se termina si mai prost a fost contrazisa total de echipa romaneasca alcatuita din Catalin Vlaicu (jucator la CS Energia Rovinari), Angel Santana (campion national cu un an in urma alaturi de CSU Asesoft Ploiesti), Catalin Bordei (MVP al Sport Arena Streetball) si Alin Spahiu (multiplu castigator la Sport Arena Streetball). Cei patru au pierdut in primele doua partide din grupa si aveau sanse mici de calificare in sferturile de finala. Dar si-au revenit in ultimul meci si au trecut de Bratislava cu 22-11 si au ajuns printre cele mai bune opt echipe din zona europeana ca cel mai bun loc trei.

Apoi, dupa un meci dramatic, au invins in sferturi echipa din Vilnius, castigatoarea grupei A, cu scorul de 17-15. Catalin Vlaicu a fost imposibil de oprit sub panou, Catalin Bordei s-a aparat perfect la cel mai bun om al adversarilor, iar Angel Santana a punctat atunci cand a fost nevoie pentru o victorie ce parea imposibila.

Emotiile au continuat in semifinale, acolo unde miza era deja uriasa: un loc printre cele mai bune 12 echipe din lume, in finala FIBA 3×3 World Tour de la Istanbul. Adversari au fost rusii de la Leningrad, care au invins Bucharest’s Finest UPB in grupa, dupa prelungiri.

A fost din nou un meci crancen, in care s-a jucat pe muchie de cutit pana in momentul in care Santana a marcat doua aruncari consecutive din spatele semicercului pentru 18-13. Rusii s-au apropiat din nou amenintator, dar Catalin Vlaicu a rezolvat meciul dupa cu cos cu fault, marcand si aruncarea libera, iar Bucharest’s Finest erau calificati deja la Istanbul.

Finala a curs intr-un singur sens, in favoarea sarbilor de la Novi Sad, care au fost mai proaspeti, avand peste doua ore de odihna de la jocul din semifinale. Din cauza ploii, care a dat peste cap programul competitiei in ziua de duminica, ai nostri au jucat finala la mai putin de o jumatate de ora dupa meciul din semifinale.

Bucuria calificarii la finala mondiala a fost sarbatorita ad-hoc, pe teren, si pentru s-a jucat in Cehia, berea a luat locul traditionalei sampanii de final. Daca pentru Catalin Vlaicu si Angel Santana va fi pentru a doua oara cand vor juca in ultimul act al circuitului mondial, Catalin Bordei si Alin Spahiu, care vin dupa un sezon excelent la Sport Arena Streetball vor fi in premiera printre cei mai buni jucatori de baschet 3 la 3 din lume.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.