Terenuri de vis: Baschet în biserică

Nu doar realizarea acestui proiect dar întreg conceptul par desprinse chiar dintr-un vis. Se făcea că te duceai duminică la biserică și în momentul în care se deschideau ușile în fața ta se ivea un teren de baschet, iar în loc de muzică religioasă se auzea Chance the Rapper (clean version, desigur).

Pentru a-i ține pe tineri departe de străzile rău famate din Chicago, Nike a construit acest lăcaș de cult pentru baschet în incinta unei biserici abandonate și l-a dat în folosință anul trecut. Un centru de sport și cultură, realizat cu o impresionantă atenție la detalii, atât din punct de vedere arhitectonic cât și al dotărilor.

Au fost păstrate și reconstruite o mare parte dintre elementele originale ale bisericii iar pentru parchet s-au folosit modele și o nuanță în ton cu locul unde a fost amplasat.

Proiectul a fost premiat la Cannes Lions International Festival of Creativity iar juriul nu a apreciat doar realizarea ci și ideea de a le oferi tinerilor alternative pentru a sta departe de tentațiile străzii. „Luând în considerare nivelul crescut al violențelor și criminalității în rândul tinerilor pe tot cuprinsul globului, acest proiect este o declarație cu un impact foarte mare”, a spus unul dintre membrii juriului.

Denumit Just Do It HQ, terenul de vis a fost realizat în interiorul Church of Epiphany în zona West Side din Chicago. 

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.