#staiacasa si uite-te la baschet!

În această perioadă dificilă, în care suntem consemnați la domiciliu din cauza coronavirusului, vă oferim câteva alternative de a vedea meciuri de baschet sau alte materiale video despre sportul pe care îl iubim cu toții.

NBA: 

League-pass-ul NBA este gratuit până pe 22 aprilie (deocamdată) și nu necesită introducerea unui card de credit atunci când îți faci cont – https://www.nba.com/nba-fan-letter-league-pass-free-preview 

Aici poți vedea atât reluari ale meciurilor din acest sezon, cât și o serie de meciuri clasice din istoria NBA. Lista meciurilor clasice o găsiți aici – https://www.nba.com/video/classicgames

De asemenea, Telekom Sport va oferi în această perioadă o serie de meciuri din NBA, primul fiind chiar astăzi, 23 martie, de la ora 15.30: Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers, meciul 1 din finala NBA 2015, pe Telekom Sport 1. Pentru actualizări urmăriți grupul de Facebook NBA la Telekom Sport – https://www.facebook.com/groups/1518508908436239/

FIBA: 

Federația Internațională de Baschet va oferi două meciuri clasice pe zi, de la ora 11.00 și 17.00 (GMT) pe platformele sale de social media.  Aici sunt incluse și partide ale naționalei SUA de la Mondiale sau Jocurile Olimpice. Pentru program și mai multe amănunte, puteți intra aici – http://www.fiba.basketball/news/fiba-to-stream-classic-games-daily. Meciurile deja transmise se găsesc pe canalul de You Tube al FIBA – http://fiba.com/subYT

Pentru pasionații de baschet 3×3, canalul de You Tube FIBA 3×3 – https://www.youtube.com/user/3x3planet – are deja încărcate majoritatea partidelor disputate în ultimii ani în competițiile majore (Mondiale, Europene, turnee de calificare și bineînțeles partidele din FIBA 3×3 World Tour și o parte din cele jucate în turneele Challenger, printre care și Raiffeisen Bank Bucharest Challenger).

ESPN Player – https://www.espnplayer.com/

Platforma online a cunoscutei televiziuni americane oferă o perioadă gratuită de 7 zile în care puteți testa conținutul video impresionant pe care îl deține. Totuși, pentru a accesa această perioadă gratuită este nevoie să introduceți un card de credit atunci când veți crea contul. Costul pe lună al abonamentului este de 65 de lei, astfel încât dacă nu doriți să îl continuați, va trebui să renunțați înainte de expirarea celor 7 zile.

Puteți găsi acolo toate documentarele din seria 30 for 30, incluzând producții deja clasice precum Once Brothers (povestea lui Vlade Divac și a lui Drazen Petrovici), Best of enemies (rivalitatea Celtics – Lakers, respectiv Magic Johnson vs. Larry Bird) sau Jordan riding the bus (povestea sezonului în care Michael Jordan a jucat baseball într-o ligă secundară din SUA), precum și multe alte documentare despre actualii eroi din NBA: Vince Carter, Kevin Durant, Dwyane Wade sau LeBron James.

De asemenea, tot pe ESPN Player puteți găsi și meciuri ale Sabrinei Ionescu, jucătoarea americană cu origini române de la Oregon University care, probabil, va fi numărul 1 în draftul WNBA în acest sezon (în cazul în care se va juca).

Netflix: 

Cunoscuta platformă de streaming are în portofoliu mai multe filme cu și despre baschet, incluzând celebrul Coach Carter, dar și documentare extrem de interesante despre Vince Carter sau Allen Iverson. De asemenea, un alt documentar care merită urmarit este Rucker50, despre faimosul playground din Harlem, New York.

HBO GO:

HBOGO.ro tocmai a urcat un documentar senzațional „Women of Troy” (Femeile din Troia) care explorează povestea echipei feminine de baschet condusă de legendara Cheryl Miller, care a reprezentat Universitatea Californiei de Sud din anii 1980 și impactul avut de această echipă asupra baschetului feminin.

De asemenea, un alt documentar de excepție este Kareem: în minoritate. Filmul reprezintă un profil al vieții și carierei marelui jucător de baschet Kareem Abdul-Jabbar, intrat în Hall of Fame, de șase ori MVP și jucătorul cu cele mai multe puncte marcate din istoria NBA. Kareem, cunoscut înainte să treacă la religia islamică drept Lew Alcindor, a fost un personaj complex, care a influența nu doar baschetul mondial dar și societatea americană.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.