Baschetul 3×3 își amână debutul olimpic: Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în 2021

După o perioadă de incertitudine, anunțul oficial referitor la viitorul Jocurilor Olimpice a venit marți: ediția Tokyo 2020 se va disputa în vara anului viitor.

„Am propus amânarea evenimentului pentru aproximativ un an. Președintele CIO, Thomas Bach, mi-a răspuns că este în totalitate de acord. Vom face posibil ca sportivii să se alinieze la startul Jocurilor Olimpice în ceele mai bune condiții și ca organizatori ne vom asigura că vom avea un eveniment sigur din toate punctele de vedere pentru sportivi și public.”, a fost declarația primului ministru al Japoniei, Shinzo Abe.

Deși va avea loc în 2021, titulatura Tokyo 2020 va fi păstrată, având în vedere că toate materialele legate de desfășurarea evenimentului au fost deja produse.

Astfel, baschetul 3×3 își va amâna de asemenea cu un an debutul în cadrul Jocurilor Olimpice. Reamintim că naționala feminină a României a obținut calificarea pe tabloul olimpic anul trecut, la 1 noiembrie, în urma clasării între primele patru națiuni în FIBA 3×3 World Rankings.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.