Sport Arena Streetball Tour 2018, baschet 3×3 la foc continuu din iunie pana in septembrie

După deschiderea oficială a sezonului cu Nike 3×3 Challenge, care a avut loc la mijlocul lunii mai, circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball Tour 2018 va continua în forță din luna iunie, cu nu mai puțin de 15 turnee programate, plus trei mari competiții internaționale.

Caravana noii discipline olimpice își va începe periplul prin țară cu Galați Streetball, organizat în 2-3 iunie, în parcarea Shopping City Galați. Drumul prin Moldova va continua cu opriri în Iași și Suceava, în week-end-uri consecutive, 9-10 iunie, respectiv 16-17 iunie.

Circuitul Sport Arena Streetball Tour revine la Cluj Napoca, după o pauză de un an, la Iulius Mall, în zilele de 9-10 iunie, în timp ce o premieră absolută pentru baschetul 3×3 o reprezintă descinderea în Caracal, în 16-17 iunie. Acolo, soldații americani de la baza Deveselu, mari fani ai baschetului, sunt pregătiți să-și dispute supremația cu cele mai bune echipe de baschet 3×3 din România.

Tot în premieră, Sport Arena Streetball Tour va opri la Râmnicu Vâlcea și Piatra Neamț, în timp ce opriri tradiționale precum Băneasa Shopping City, Timișoara, Ploiești sau Constanța revin în calendar și în 2018.

Finala circuitului național Sport Arena Streetball Tour se va disputa in zilele de 18 si 19 august la Oradea (UPDATE: Finala va avea loc la Universitatea Politehnica Bucuresti in aceeasi perioada), echipa câștigătoare la categoria Open Masculin urmând sa se califice pentru FIBA 3×3 World Tour.

Pe lângă turneele din circuitul național, Sport Arena Streetball va organiza trei mari competiții internaționale în 2018.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger a ajuns la ediția a VII-a și va fi găzduit anul acesta de ParkLake Shopping Center, în zilele de 11-12 august.

România va găzdui pentru a treia oară în istorie FIBA 3×3 Europe Cup (Campionatul European), la București, între 14 și 16 septembrie iar drumul către turneul final va trece prin Constanța, care în 30 iunie – 1 iulie va organiza unul dintre cele trei turnee de calificare.

Iată programul complet al sezonului 2018:

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.