Drumul spre Tokyo: Dream Team pentru SUA la feminin

USA Basketball a anunțat cele două echipe de 3×3, masculin și feminin, care vor participa la primul turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice. Evenimentul va avea loc în India, între 18 și 22 martie.

Naționala feminină care va încerca să califice Statele Unite la Tokyo în competiția de baschet 3×3 este alcătuită din patru jucătoare de WNBA, dintre care trei au cucerit deja medalii de aur pentru SUA în competițiile de baschet.

Napheesa Collier (Minnesota Lynx), Stefanie Dolson (Chicago Sky), Allisha Gray (Dallas Wings – foto) și Kelsey Plum (Las Vegas Aces) sunt cele patru jucătoare alese în urma camp-ului organizat între 12 și 15 februarie în Chicago.

Collier (1,88m) este singura laureată în competițiile de 3×3, în 2014 la Youth Olympic Games și a fost cea mai bună debutantă din WNBA în sezonul trecut. Dolson (1,96m) este dublă campioană NCAA și a fost aleasă de două ori în WNBA All Star Game, având și experiență în Euroliga feminină. Gray (1,83m) este de asemenea campioană în NCAA și a fost debutanta anului în liga profesionistă în 2017 în timp ce Plum este cea mai bună marcatoare din istoria NCAA iar în ultimele două sezoane a câștigat campionatul Turciei alături de Fenerbahce.

Naționala masculină se va baza pe jucători cu experiență în circuitul mondial FIBA 3×3 World Tour, o combinație între echipele NY Harlem și Princeton care în ultimele sezoane au reprezentat baschetul 3×3 de peste ocean în competițiile profesioniste.

Canyon Barry și Robbie Hummel (ambii de la Princeton), respectiv Dominique Jones și Kareem Maddox – foto, cu mingea (ambii de la NY Harlem) sunt cei patru jucători care își vor uni forțele pentru a încerca să califice naționala masculină a SUA în turneul olimpic de la Tokyo.

Reamintim că patru echipe la masculin și patru la feminin au obținut deja calificarea la Jocurile Olimpice, printre acestea aflându-se și naționala feminină a României.

Alte șase echipe, trei la masculin și trei la feminin se vor califica în urma turneului din India, în timp ce tabloul de opt va fi completat după ultimul turneu de calificare, cel din Ungaria, din luna aprilie.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.