Tricolorii debutează mâine la Cupa Mondială 3×3 de la Nantes

Cele mai bune 20 de echipe din lume, atât la masculin cât și la feminin, încep astăzi la Nantes, în Franța, drumul către medalii la FIBA 3×3 World Cup. Naționala masculină a României va juca abia mâine primele două meciuri din faza grupelor. 

Marius Ciotlăuș (21 ani), Cezar Bărăgău (24 ani) Bogdan Sandu (30 ani), și Mihai Văcărescu (35 ani), componenții cunoscutei echipe Școala Veche, de la turneele Sport Arena Streetball, alcătuiesc lotul tricolorilor.

Cezar Bărăgău și Mihai Văcărescu sunt debutanți la o competiție majoră inter-țări la 3×3, Văcărescu fiind însă prezent în echipa Bucureștiului la FIBA 3×3 World Tour Madrid, în 2012.

Marius Ciotlăuș a fost prezent la Cupa Mondială U18 din Indonezia în 2013, în timp ce Bogdan Sandu a făcut parte din naționala României la mondialele de seniori din China de anul trecut.

Tricolorii vor juca duminică cu Filipine (ora 19.00) și Slovenia (ora 20.10) iar marți încheie grupa cu El Salvador (ora 19.00) și cu Franța (ora 22.20). Toate meciurile vor putea fi urmărite live pe www.youtube.com/fiba3x3.

Campioană europeană în 2014, sfertfinalistă la Mondiale în 2014 și la Europene în 2016, naționala de 3×3 a României a trecut printr-o schimbare majoră de lot, odată cu numirea în funcția de manager al echipei naționale de 3×3 a lui Mihai Văcărescu.

Naționala feminină de baschet, deși vicecampioană europeană, nu s-a calificat la Cupa Mondială, în urma punctajului mic din FIBA 3×3 Federations Ranking acumulat de România, cauzat de participarea slabă la categoria Open Feminin la turneele din 2016.

 

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.