Traieste fiecare minut, ca si cum ar fi ultimul!

Episodul al patrulea din seria FIBA 3×3 World Tour 2012 il are ca erou pe romanul de origine spaniola Angel Santana, desemnat de Sport Arena Streetball cel mai bun jucator de baschet 3×3 din Romania in 2012.

Santana isi povesteste cele mai importante momente ale vietii, de-a lungul episodului care prezinta turneul FIBA 3×3 World Tour Masters Istanbul, acolo unde echipa Sport Arena UPB a obtinut locul al doilea si calificarea la marea finala mondiala de la Miami.

“Pentru mine baschetul 5×5 este o munca, una care imi place, dar totusi o munca. Baschetul 3x3inseamna cu totul altceva, ceva care vine din inima”, spune Angel Santana, care traieste de opt ani in Romania si a obtinut cetatenia in 2011.

A cutreierat globul jucand baschet in Statele Unite, Belgia, Germania, Franta, Spania si Romania, iar la Campionatul Mondial de baschet 3×3 de la Atena a fost cel mai bun tricolor si autorul unui cos memorabil, in ultima secunda, cu care Romania a invins Statele Unite.

Pentru prima oara dupa patru ani, Santana vorbeste si despre cel mai trist moment al vietii sale, accidentul aviatic din 2008, de la Madrid, de pe aeroportul Barajas, acolo unde au pierit sora sa, cumnatul sau si cei trei copii ai acestora.

“Mi-a furat un pic din acea inocenta pe care toti o avem. Baschetul a fost insa catalizatorul care m-a ajutat sa-mi pastrez mintea limpede si sa merg mai departe”, spune baschetbalistul.

“Ma gandesc la acele momente din cand in cand, dar incerc sa profit de fiecare minut ca si cum ar fi ultimul. Si asta e bine pentru mine”, este mesajul emotionant al lui Angel Santana, omul care nu inceteaza sa zambeasca niciodata, atat pe teren cat si in afara acestuia si este unul dintre cei mai iubiti baschetbalisti din circuitul mondial FIBA 3×3 World Tour.

Santana a incheiat sezonul precedent pe locul patru in FIBA 3×3 World Rankings, castigand Sport Arena Bucharest Challenger , clasandu-se pe locul doi la Prague Open si la mastersul de la Istanbul si pe locul sase la finala mondiala FIBA 3×3 World Tour de la Miami.

Iata aici filmul de la Istanbul:

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.