Terenuri de vis: Baschet pe apă – Partea 1

Următoarele două articole din seria locurilor de vis unde se poate juca baschet sunt dedicate terenurilor plutitoare, fie că au fost construite din necesitate sau din motive de marketing.

Baschet și pescuit în Cambodgia

Fără îndoială unul dintre terenurile plutitoare cu cea mai spectaculoasă poveste este cel de pe lacul Tonle Sap din Cambodgia, din zona satelor Chong Khneas, acolo unde viața se desfășoară în proporție de peste 90 la sută pe apă.

În zonă sunt peste 1300 de case-bărci (houseboats) iar localnicii trăiesc la limita sărăciei, luptându-se cu poluarea care le afectează principala sursă de hrană și venit: pescuitul.

Copiii iubesc sportul și au puține locuri unde să îl practice. Unul dintre cele este acest teren de baschet plutitor, care poate fi accesat doar cu ajutorul unei bărci. Pasiunea pentru câteva aruncări la coș este mare și copiii își găsesc repede mijlocul de transport pentru a ajunge la teren.

Cu siguranță este locul ideal pentru una dintre echipele tradiționale de la Sport Arena Streetball, Baschet și pescuit.

NBA pe apă, în Mumbai

Un alt teren de baschet plutitor a fost amenajat, de această dacă în scopuri comerciale, în Mumbai, India, pentru a promova primul meci organizat de către NBA în această țară.

Legenda NBA Jason Williams a fost prezent la această acțiune, care a prefațat duelul dintre Sacramento Kings și Indiana Pacers, din luna octombrie 2019.

Pentru prima oară în istorie un meci din NBA se disputa pe teritoriul indian, iar una dintre acțiunile de promovare s-a desfășurat în Golful Mahim din Marea Arabiei, în zona Bandra Worli Sealink.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.