Sport Arena UPB, in finala mondiala de la Miami!

Sport Arena UPB este prima echipa romaneasca calificata la FIBA 3×3 World Tour Final de la Miami, 22-23 septembrie 2012, turneul campionilor din baschetul 3×3 mondial.

Echipa alcatuita din Angel Santana, Bogdan Balanica, Sergiu Souca si Andrei Constantin a cedat in ultimul act al Mastersului FIBA de la Istanbul in fata lituanienilor de la Vilnius, scor 11-17. Pentru performanta obinuta, Sport Arena UPB va fi recompensata cu un cec in valoare de 5000 de dolari.

Romanii obtinusera insa biletele pentru Miami odata cu victoria din semifinalele competitiei de la Istanbul, atunci cand au trecut de Amman (Iordania), scor 13-11, primele doua echipe de la turneul de pe malul Bosforului fiind automat calificate pentru finala mondiala.

Rezultatul obtinut de Sport Arena UPB este cel mai important din istoria baschetului 3×3 din Romania, la nivel de seniori, echipa care a obtinut calificarea la Istanbul in urma turneului Sport Arena Bucharest Challenger aflandu-se acum printre cele mai bune 12 din lume.

La sfarsitul saptamanii viitoare (7-8 septembrie), la FIBA 3×3 World Tour Madrid, campioana de la Sport Arena Streetball 2012 va incerca de asemenea sa se califice la Miami.

FIBA 3×3 World Tour este un circuit mondial infiintat in acest an de catre Federatia Internationala de Baschet, in care au fost incluse cu statut de turneu de calificare peste 70 de competitii de baschet 3×3 din intreaga lume, printre care si Sport Arena Streetball si Sport Arena Bucharest Challenger din Romania.

FIBA 3×3 World Tour cuprinde cinci turnee Master (Sao Paolo, Vladivostok, New York, Istanbul si Madrid), cele mai bune 12 echipe de la aceste turnee urmand sa-si dispute titlul de campioana in World Tour la Miami.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.