Sport Arena UPB a cedat greu in fata favoritilor

Considerati de majoritatea celor prezenti la FIBA 3×3 World Tour Final de la Miami drept favoriti la castigarea turneului, portoricanii de la San Juan au invins Sport Arena UPB dupa un meci crancen, scor 16-13.

Din pacate, fara a da vina pe infrangere pentru aceasta situatie, meciul cu San Juan a fost stricat de prestatia execrabila a oficialilor de la masa. Acestia au updatat scorul foarte greu pe tabela, nascand mai multe discutii si au sters aproape un minut, in ultimele cinci ale meciului, lasand timpul sa curga atunci cand jocul era oprit.

Situatia a devenit suparatoare chiar si pentru oficialii FIBA, care i-au inlocuit pur si simplu pe cei de la masa pentru ultimul minut de joc.

Dincolo de aceste neplaceri, echipa romaneasca a pierdut din cauza unui nou inceput slab de meci si a irosirii unor mingi usoare in doua momente cheie ale meciului, la 8-8, cand aveam posesia, dar am pierdut-o si a urmat un slam-dunk al adversarilor si la 13-14, cand nu am mai reusit sa ne concentram in aparare.

Cu doi jucatori foarte rapizi si un pivot extrem de atletic, portoricanii au dominat meciul cu exceptia celor doua momente amintite mai sus.

Sport Arena UPB incheie prima zi a FIBA 3×3 World Tour Final cu un record de 1-1 si are nevoie de cel putin doua victorii in ultimele trei meciuri pentru a se apropia de sferturile de finala, in conditiile in care primul pare deja acontat de San Juan.

Astazi urmeaza meciurile cu Khabarovsk (Rusia) si Neuquen (Argentina).

Vom reveni cu situatia clasamentului dupa incheierea tuturor partidelor din aceasta prima zi.

Citește și: