SCM Craiova succes răsunător la Superbet Râmnicu Vâlcea Streetball: Victorie în finală cu sârbii de la Dzakovi 3×3, campioni în 2017

SCM Craiova a câștigat duminică Superbet Râmnicu Vâlcea Streetball, etapă din circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball, după o victorie spectaculoasă cu Dzakovi 3×3, campioana din 2017.  În duelul orașelor, 3×3 City Challenge, Piatra Neamț a depășit la limită Râmnicu Vâlcea, ambele evenimente fiind găzduite de centrele comerciale Shopping City. Peste 400 de jucători au jucat baschet 3×3 în cele două orașe.

Iulian Corneanu a fost eroul celor de la Craiova, după ce a marcat un coș decisiv de la mare distanță pentru 21-20, punând capăt înainte de limită disputei dintre echipa și Dzakovi 3×3. Sârbii câștigaseră circuitul național Sport Arena Streetball Tour, ediția 2017. Craiovenii au trecut în semifinale de Știința București în timp ce sârbii au învins echipa Tricolorii, naționala de baschet 3×3 U18 a României. Corneanu a fost și principalul marcator al turneului, cu 47 de puncte, dintre care 12 reușite din spatele semicercului de două puncte.

La turneu a asistat și legendara handbalistă Luminița Huțupan, denumită cel mai bun portar din istorie de către Federația Internațională de Handbal. Fostul portar al Oltchimului a primit o bicicletă Pegas în cadrul campaniei derulat la turneele Sport Arena Streetball prin care brandul românesc de biciclete premiază excelența românilor în diverse domenii.

În competiția feminină, CSM Satu Mare obține prima victorie în circuitul național Sport Arena Streetball Tour, după patru participări. Sătmărencele au învins în finală, scor 14-10, pe Phoenix Constanța, care a jucat a doua finală consecutivă, după succesul din etapa trecută.

În 3×3 City Challenge, duelul de la distanță între orașele care găzduiesc în același week-end turnee marca Sport Arena Streetball, Piatra-Neamț s-a impus la limită în disputa cu Râmnicu Vâlcea, scor 5-4. Pe lângă competițiile de baschet 3×3, au existat nouă probe la care cele două orașe au concurat de la distanță în 3×3 City Challenge, care au cuprins atât perioada de înscrieri (număr de echipe și jucători înscriși) cât și probe care s-au derulat pe parcursul celor două zile de competiție.

Nici turneul de la Piatra Neamț nu a fost lipsit de surprize. Cea mai bună echipă din circuit, Rapid București, nu a trecut de faza grupelor, după înfrângeri cu CSM Ploiești și US of Moldova. Moldovenii au ajuns până în ultimul act al competiției pentru a doua oară în acest an, dar după victoria de la Suceava, au cedat de această dată cu Leii București, 18-20. Echipele Leilor s-au impus și la categoriile U14 și Mini, ambele la masculin.

Trei spectatori au plecat mai bucuroși și mai bogați cu câte 250 de lei fiecare de la turneele de baschet 3×3 marca Sport Arena Streetball, după ce au câștigat concursurile de aruncări Superbet Shooting Challenge. Evenimentele de baschet 3×3, disciplină care se va afla în programul Jocurilor Olimpice de la ediția Tokyo 2020, sunt adevărate festivaluri urbane de sport unde atât jucătorii cât și spectatorii se implică activ în eveniment pentru a promova sportul în aer liber.

Tot la Tokyo 2020 speră să ajungă și tânăra alergătoare Irina Bordeianu, primul sportiv legitimat la CS Ceahlăul Piatra Neamț, care a devenit campion mondial într-o probă olimpică, cea de alergare montană. Irina a fost prezentă la turneul de la Shopping City Piatra Neamț, unde a primit o bicicletă Pegas pentru performanțele ei sportive.

Evenimentul Superbet Piatra Neamț Streetball  a fost organizat de Shopping City Piatra Neamț în parteneriat cu Sport Arena Streetball și susținut Carrefour, Spartan, Pizza Romană, Shanhay Bar și Gerovital.

Superbet Râmnicu Vâlcea Streetball a fost organizat de Shopping City Râmnicu Vâlcea în parteneriat cu Sport Arena Streetball și susținut de Douglas și Direcția pentru Sport și Tineret Râmnicu Vâlcea.

Circuitul național Sport Arena Streetball este susținut de: Superbet, Nike, sport-loft.com, Gatorade, Ursus Cooler, Kiss FM, Horizon, Serioux, Ideal Board Games și Pegas.

Citește și: