#SAS2022 FINALA: CSM Constanța va reprezenta România în circuitul mondial

Finala circuitului național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball a fost câștigată la categoria Open Masculin de către CSM Constanța, echipă care a obținut astfel biletele pentru circuitul mondial, urmând să reprezinte România în Mastersul de la Utrecht, 24-25 septembrie. Turneul care a încheiat sezonul outdoor pentru baschetul 3×3 a avut loc în weekend pe platoul Universității Naționale de Apărare Carol I și a fost finanțat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache.

Clubul constănțean a reușit dubla, câștigând titlul de campioană și la feminin, succesele contând și pentru Campionatul Național de Baschet 3×3, organizat de către Sport Arena Streetball în parteneriat cu Federația Română de Baschet. Ambele finale au fost disputate împotriva marilor rivali de la Știința București, cele două cluburi disputându-și supremația în baschetul 3×3 românesc de-a lungul ultimelor două sezoane.

Conduși de Vlad Corpodean, care a fost desemnat Tissot MVP, cei de la CSM Constanța au reușit un parcus fără înfrângere la turneul final, trecând în ultimul act al competiției de Știința București cu scorul de 21-17. Este pentru al doilea an consecutiv când Corpodean este ales cel mai bun jucător al finalei Sport Arena Streetball. La succesul echipei de pe litoral au mai contribuit Dani Mâinea, Mario Lazăr și Andrei Oprean.

Alina Podar și Vlad Corpodean, ce mai buni jucători ai turneului final #sas2022
Alina Podar și Vlad Corpodean, ce mai buni jucători ai turneului final #sas2022

La feminin, Constanța s-a bazat pe un lot de elită din care au făcut parte Alina Podar și Teodora Manea, două dintre jucătoarele care vor reprezenta România la Campionatele Europene de Baschet 3×3 de la Graz din weekend-ul următor, alături de Ecaterina Armanu și Denisa Fota. Podar a fost principala realizatoare a echipei, cu 22 de puncte, primind titlul cea mai bună jucătoare a turneului final.

Tinerii jucători de baschet 3×3 au fost încurajați înaintea finalelor de la categoriile de juniori de către Mihai Morar. “Nu le spuneți niciodată copiilor că nu au talent sau că nu pot face un anumit sport, încurajați-i să facă mișcare, orice fel de mișcare! Respect și aplauze pentru toți cei care joacă astăzi aici pe această suprafață. Bateți mingea!” a fost mesajul cunoscutului realizator de emisiuni radio și TV și al podcastului Fain și Simplu.

Au fost acordate premii oferite de către partenerii competiției la toate cele 11 categorii de vârstă, de la cei mai tineri participanți de la categoria sub 10 ani, până la veteranii de la categoria plus 35 de ani.

Sport Arena Streetball 2022 s-a încheiat după un sezon care a cuprins patru etape regulate și turneul final. S-au jucat în total peste 1.200 de meciuri de baschet 3×3, cu peste 2500 de jucători participanți iar la cele patru turnee desfășurate în Universitatea Politehnică București și la finala din acest weekend au asistat în total peste 10.000 de oameni.

Sport Arena Streetball va organiza în toamna acestui an două evenimente majore din calendarul internațional al FIBA 3×3, unde fanii sunt așteptați pentru a susține naționalele de baschet 3×3 ale României!

În septembrie, la Constanța, au loc finalele mondiale pentru FIBA 3×3 Nations League – circuitul mondial de tineret, respectiv FIBA 3×3 Women’s Series – circuitul mondial feminin. Evenimentul se desfășoară între 14-18 septembrie, la City Park Mall și are premii în valoarea totală de 280.000 de dolari.

Cel mai mare eveniment al anului va fi cu siguranță FIBA 3×3 U23 World Cup – Campionatul Mondial de Tineret care va avea loc la București în perioada 5-9 octombrie la Circul Metropolitan București și la care vor participa 40 de echipe naționale din 27 de țări.

Baschetul 3×3 se întoarce la circ între 5 și 9 octombrie, cu ocazia Campionatului Mondial U23

Sezonul 2022 al Sport Arena Streetball a fost susținut de către Mastercard, Nike, Tissot, Horizon, Superbet, Azuga, Federația Română de Baschet, Fundația Alexandrion, Ideal Board Games, Red Bull și Kiss FM.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.