România luptă pentru calificare azi la Palatul Parlamentului. Hai la meci!

România luptă azi pentru calificarea în semifinalele FIBA 3×3 World Finals la tinere. Susține naționala la evenimentul de la Palatul Parlamentului

După succesul obținut în ultimul meci al zilei de ieri, 21-14 cu Egipt, naționala de baschet 3×3 masculin a României de sub 23 ani joacă astăzi de la ora 14.15, meciul decisiv pentru calificarea în semifinalele FIBA 3×3 World Finals, cu Lituania.

Evenimentul organizat de Sport Arena Streetball și Federația Română de Baschet a reunit la București 24 de echipe naționale și se desfășoară într-o locație cu totul inedită: la Palatul Parlamentului, în Sala Unirii.

Intrarea este liberă și se face pe poarta de acces din Calea 13 Septembrie. Spectatorii au acces în condițiile sanitare prevăzute de lege pentru evenimentele sportive.

România a obținut anul acesta o victorie de etapă în FIBA 3×3 U23 Nations League, circuitul mondial de tineret, chiar în Lituania, la Klaipeda. Tricolorii, în formula Ștefan Mâinea, Dani Mâinea, Cristian Chițu și Alexandru Coconea au pierdut ieri la mare luptă partida cu Rusia, 20-17 scor final, dar au avut o evoluție entuziasmantă cu Egipt, un meci în care Cristian Chițu a fost de neoprit din spatele semicercului.

Naționala feminină de U23 păstrează pentru astăzi doar șanse teoretice de calificare în semifinale, după ce a înregistrat două înfrângeri în prima zi, 21-15 cu Lituania și 22-13 cu Olanda.

FIBA 3×3 World Finals va continua apoi sâmbătă seară și duminică cu partidele din Women’s Series, circuitul mondial feminin, care își va desemna de asemenea campioana la București. Naționala României, condusă de Ancuța Stoenescu joacă partidele din grupă astăzi, de la ora 19.20 cu Germania și de la ora 20.20 cu Canada.

Citește și: