România, locul 2 la puternicul turneu HEP 3×3 de la Split

Naționala de baschet 3×3 a României a ocupat locul al doilea în turneul de pregătire pe care l-a disputat vineri și sâmbătă la Split în Croația, după ce a cedat în finală cu Rusia, scor 17-14.

Toate cele 9 jucătoare care fac parte din selecționata olimpică au fost prezente în turneu (Gabi Mărginean, Sonia Ursu, Claudia Ciuc, Anca Stoenescu, Anca Șipoș, Gabriela Irimia, Flori Diaconu, Alexandra Uiuiu și Elisabeth Pavel). România a participat cu două echipe la puternicul eveniment la care au mai evoluat alte două națiuni calificate la Tokyo, Franța și Rusia, precum și naționalele Serbiei și Croației.

România 2 a obținut două victorii în faza grupelor (21-14 cu Rusia, 21-10 cu Croația B) și o înfrângere, 9-21 cu Franța. România a trecut apoi în sferturi de Serbia, 21-12 și în semifinale de Rusia 2, scor 20-19.

România 1 a obținut tot două victorii în grupă, 21-12 cu Croația și 19-16 cu Serbia, cedând în fața Rusiei 2, 6-12. Apoi în sferturi, România 1 a cedat în fața Rusiei 1, 7-21.

Fiind un turneu amical, fiecare selecționată a modificat formula de joc de la un meci la altul pentru a fi testate toate jucătoarele prezente.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.