România are adversari redutabili în grupe la FIBA 3×3 World Cup

Naționala de baschet 3×3 a României se va duela cu nume grele chiar din faza grupelor la FIBA 3×3 World Cup 2018 (Campionatele Mondiale de Baschet 3×3), competiție care va avea loc în Filipine, între 8 și 12 iunie.

România va da piept cu finalistele ediției precedente, Serbia și Olanda, plavii fiind cei care au cucerit aurul la Nantes anul trecut, pentru a doua oară în istorie.

Din grupa A mai fac parte Noua Zeelandă, echipă care a cucerit medaliile de argint la FIBA 3×3 Asia Cup 2017 și Kyrgyzstan, națională care a încheiat pe locul 7 la aceeași competiție.

Tricolorii au participat la toate edițiile Campionatelor Mondiale de Baschet 3×3 organizate până acum – Grecia 2012, Rusia 2014, China 2016 și Franța 2017. Cel mai bun rezultat a fost obținut la ediția disputată la Moscova, în 2014.

Atunci echipa alcătuită din Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu și Vasile Ștefan s-a clasat pe locul opt, învingând în grupe Qatar, echipa care avea să câștige titlul mondial și cedând dramatic în sferturile de finală în fața Serbiei, după prelungiri.

La ultimele două ediții echipa noastră a obținut câte o singură victorie, oprindu-se de fiecare dată în faza grupelor.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.