Romania, 1-1 dupa prima zi la Mondialele 3×3

Ambele nationale ale Romaniei au incheiat prima zi a Campionatelor Mondiale de baschet 3×3 de la Atena cu acelasi record, o victorie si o infrangere.

Baietii au invins fara probleme nationala Libanului, scor 21-8 si au pierdut la mare lupta cu Anglia, scor 14-16.

Meciul cu Libanul nu a avut istoric. Tricolorii au condus la un moment dat si cu 11-0 si au defilat apoi pana la final.

A urmat partida cu Anglia, in care nationala Romaniei a trecut la cateva secunde de rezolvarea, in mare parte, a calificarii in optimi, inca dupa prima zi.

Santana, Vlaicu, Corpodean si Pop au condus tot meciul, uneori si la trei lungimi, pentru ca la scorul de 14-13, cu cateva secunde inainte de expirarea timpului regulamentar sa primeasca un cos care a trimis partida in prelungiri.

Cu Vlaicu eliminat pentru patru greseli personale inainte de extratimp, nationala Romaniei si-a orientat ofensiva catre Angel Santana, care a ratat cateva sanse de a incheia meciul. Englezii au punctat de doua ori pentru a se impune in cele din urma cu 16-14.

Cu 1-1 dupa prima zi, Romania pastreaza sanse intacte de a atinge faza optimilor de finala. Romania este favorita in partida cu Egiptul, pe care daca o castiga, este in proportie de peste 90 la suta calificata. Meciul cu Turcia este, avand in vedere configuratia actuala a grupei, unul pentru locul al treilea si implicit un adversar teoretic mai facil in optimi.

Situatia la feminin a fost oarecum asemanatoare. Meciul pierdut de tricolore cu Spania, 11-14, a fost insa unul in care ibericele au dominat, in timp ce partida cu Iordania a fost fara probleme pentru Sipos, Chivu, Ionescu si Fodor, scor 13-6.

Romania este reprezentata la acest Campionat Mondial si de un arbitru, internationalul Laurentiu Grigoras fiind prezent la Atena pentru a oficia jocurile.

Imagini de la jocurile echipelor tricolore,  in curand pe www.3la3.ro si pe pagina noastra de Facebook, www.facebook.com/sportarenastreetball.

Pentru a vedea LIVE meciurile de la CM accesati acest link: http://www.ert.gr/webtv/web-tv-live/ert-websport1-live

Citește și: