Nationala masculina de baschet 3×3, grupa dificila la Mondiale

Campioana europeană Slovenia, Franța și Filipine sunt principalele adversare ale României în grupa B a Cupei Mondiale de Baschet 3×3 – FIBA 3×3 World Cup, care va avea loc în Franța între 17 și 21 iunie. Grupa este completată de El Salvador. 

Tricolorii se vor întâlni din nou cu naționala filipineză, în fața căreia au pierdut dramatic la ediția de anul trecut, care a avut loc în China. Filipinezii au marcat atunci un coș decisiv de două puncte cu care și-au adjudecat victoria, 21-19.

 

 

Franța a câștigat anul trecut turneul de calificare pentru Campionatele Europene, pe care l-a și gazduit la Poitiers, dar a avut o grupă infernală la turneul final de la București, cedând în fața Spaniei și Serbiei. Cu siguranță însă alb-albaștrii vor compune o echipa puternică pentru această ediție a Cupei Mondiale pe care o vor găzdui.

Naționala Sloveniei este una dintre cele mai puternice echipe de 3×3 din lume, indiferent în ce componență se va prezenta în Franța. 12 dintre primii 30 de jucători în FIBA 3×3 World Rankings sunt din Slovenia. Patru dintre ei au cucerit titlul european la București, conduși de MVP-ul Gasper Ovnik, iar alți patru au cucerit FIBA 3×3 World Tour, după o prestație memorabilă a lui Jasmin Hercegovac.

România nu s-a calificat pentru competiție feminină. Iată tabloul complet al grupelor, atât la masculin, cât și la feminin:

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.