Nationala de baschet 3×3 a Romaniei, victorie la Sport Arena Streetball

Nationala de baschet 3×3 a Romaniei a incheiat victorioasa primul etapa Sport Arena Streetball din 2015. A fost ultimul turneu de verificare inaintea Jocurilor Olimpice Europene care vor avea loc la Baku in aceasta luna.

Campioana europeana anul trecut, la Bucuresti, nationala Romaniei se numara printre favoritele competitiei organizate in premiera in acest an in Azerbaijan. Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Cristian Craciun au avut parte de un excelent turneu in Politehnica bucuresteana, cu multe echipe valoroase.

Printre participantii la primul turneu Sport Arena Streetball din acest an s-au numarat Virgil Stanescu, presedintele echipei de baschet Steaua CSM EximBank, alaturi de noul antrenor al echipei, Hristu Sapera, precum si de multiplul campion al Romaniei, Adi Tudor.

Daca veteranii au confirmat in mare masura, generatia urmatoare de la Sport Arena Streetball incepe sa-si faca simtita prezenta si a reusit cateva surprize. Echipa Sizzling Hot, alcatuita din jucatori de 19 ani si debutanta la categoria Open, a ajuns pana in sferturile de finala ale competitiei, pierzand in cele din urma in fata tricolorilor.

Jucatorii din nationala Romaniei, alaturi de Virgil Stanescu, au avut parte si de o infrangere in acest weekend. A fost insa nevoie de aproximativ 20 de copii, cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani, pentru a rapune acest adevarat Dream Team.

Totul s-a intamplat in meciul demonstrativ organizat de Sport Arena in parteneriat cu Fundatia Make a Wish, care a dorit sa le indeplineasca copiilor o dorinta, aceea de a evolua impotriva unora dintre cei mai buni jucatori de baschet din Romania.

Nici veteranii nu au putut sta departe de Sport Arena Streetball in acest weekend, iar Constantin Mircea, fost campion al Romaniei si component al echipei nationale si-a facut debutul in baschetul 3×3 la 42 de ani.

Competitia la care orice iubitor de baschet se poate inscrie gratuit, pe www.3la3.ro, va continua in zilele de 3-5 iulie, cu cel de-al doilea turneu. Pana atunci toti fanii baschetului le vor tine pumnii tricolorilor, care intre 23 si 26 iunie vor incerca sa cucereasca o medalie la prima editie a Jocurilor Olimpice Europene.

Competitia Sport Arena Streetball este organizata de Sport Arena si ACS Sport Promotion, in colaborare cu Universitatea Politehnica Bucuresti, Directia de Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti si Fundatia Make a Wish Romania si este sustinuta de Raiffeisen Bank si Gatorade.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.