In premiera, Romania va absenta de la FIBA 3×3 World Tour Final

Dupa trei participari consecutive la FIBA 3×3 World Tour Final, Miami 2012, Istanbul 2013 si Tokyo 2014, Romania nu va mai fi reprezentata anul acesta in cea mai importanta competitie a circuitului mondial, dupa ce Team Bucharest s-a clasat pe locul 11 din 12 la Mastersul de la Lausanne. 

Echipa prezenta la Lausanne a inregistat unul dintre cele mai slabe rezultate din istoria participarilor romanesti in FIBA 3×3 World Tour. In 2012, echipa romaneasca prezenta la Mastersul de la Madrid, care a ocupat locul 14 din 15, bifand patru infrangeri din tot atatea meciuri, formatul competitiei fiind diferit.

La Lausanne, echipa alcatuita din Victor Constantin, Daniel Buruiana, Adrian Trandafir si Sergiu Souca a cedat cu 10-21 in fata slovenilor de la Trbovlje, care aveau sa ajunga in finala. A fost cea mai drastica infrangere inregistrata de o echipa romaneasca in World Tour. Apoi, echipa noastra a cedat cu 13-20 in fata spaniolilor de la Malaga, vicecampionii de la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger.

Vilnius, din Lituania, a castigat competitia de la Lausanne si alaturi de Trbovlje, s-a calificat la FIBA 3×3 World Tour Final, care va avea loc la Abu Dhabi, pe 15-16 Octombrie.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.