FIBA 3×3 World Tour programat să treacă în premieră prin România!

Circuitul mondial de baschet 3×3 masculin – FIBA 3×3 World Tour – ar putea trece, în premieră, prin România în acest an. Federația Internațională de Baschet a acordat Sport Arena Streetball dreptul de organizare pentru două etape din cea mai tare competiție mondială în baschetul 3×3, echivalentul Ligii Campionilor la fotbal sau al turneelor de Grand Slam la tenis.

Evenimentele FIBA 3×3 World Tour Bucharest Masters și Europe Masters sunt programate pe 5-6, respectiv 11-12 septembrie, desigur în condițiile în care reglementările privind pandemia COVID-19 vor permite organizarea lor, chiar și fără spectatori, precum și transportul echipelor din diverse colțuri ale lumii.

Cu o experiență de 15 ani în promovarea baschetului 3×3 și cu o contribuție decisivă în ceea ce privește includerea baschetului 3×3 în programul Jocurilor Olimpice, Sport Arena Streetball se află în fața unei noi premiere. Organizarea evenimentelor World Tour din România va fi realizată în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și Federația Română de Baschet. Turneele ar putea fi gazduite de ParkLake Shopping Center, acolo unde au avut loc ultimele două ediții ale Raiffeisen Bank Bucharest Challenger.

Echipa Sport Arena Streetball are în portofoliu două finale mondiale, organizate în Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi în 2015 și 2016, trei turnee finale ale Campionatelor Europene în 2014, 2016 și 2018 la București, două turnee de calificare pentru Europe Cup la Constanța în 2018 și 2019 precum și numeroase alte competiții internaționale în peste 30 de țări. Ultimul eveniment World Tour în care Sport Arena Streetball a fost implicată a fost anul trecut la Jeddah, în Arabia Saudită.

Organizarea acestor evenimente în România ar permite și acordarea unor wild-card-uri pentru echipele românești. Ultima participare românească în circuitul mondial datează din anul 2015, când Team Bucharest evolua la Mastersul de la Lausanne, fără a reuși să treacă de faza grupelor. Ultima calificare în finala mondială datează din 2014, când campionii europeni din acel an, Angel Santana, Cătălin Vlaicu, Bogdan Popescu și Vasile Ștefan, duceau echipa Bucureștiului pe locul 4 în lume, la finala din Japonia.

Evenimentele din circuitul mondial reunesc cele mai bune echipe și cei mai buni jucători din clasamentul mondial și sunt transmise în peste 100 de țări. În sezonul 2019 premiile totale au depășit pentru prima oară 2.000.000 de dolari.

Printre orașele care au găzduit turnee Masters în 2019 se numără Los Angeles, Praga, Lausanne, Mexico City, Montreal, Doha, Jeddah, Nanjing sau Chengdu, în timp ce finala mondială s-a disputat anul trecut în Japonia la Utsunomiya.

Sezonul 2020, grav afectat de către pandemia COVID-19, are deocamdată programate cele două evenimente din România și un al treilea la Debrecen în Ungaria. FIBA urmează să actualizeze calendarul pe măsură ce apar noi informații legate de virusul care a afectat întreaga lume. Evenimentele din Praga, Lausanne, Nanjing și Los Angeles au fost deja anulate, în timp ce Abu Dhabi, Chengdu, Mexico City și Utsunomiya au fost amânate pentru începutul anului 2021.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.