Din 2013, inscrierea este obligatorie pe 3x3planet.com

Sport Arena Streetball, singurul campionat de baschet 3×3 din Romania, se pregateste de startul celui de-al noualea sezon.

Considerata de catre FIBA una dintre competitiile care au contribuit decisiv la dezvoltarea actuala a baschetului 3×3 in Europa si in lume, Sport Arena Streetball, in urma unui parteneriat stabilit cu FIBA, isi va inregistra turneele pe portalul global www.3x3planet.com.

Astfel, toti jucatorii care vor participa la Sport Arena Streetball in sezonul 2013, pentru a putea lua parte la competitie, vor trebui sa se inregistreze obligatoriu pe www.3x3planet.com, urmand ca in functie de rezultatele obtinute sa primeasca puncte in clasamentul mondial.

Cei mai buni jucatori ar putea avea sansa sa-si reprezinte tara la campionatele Europene, Mondiale sau chiar la Jocurile Olimpice, in cazul in care baschetul 3×3 va fi acceptat in acest an ca disciplina olimpica, pentru editia urmatoare, cea de la Rio 2016.

FIBA a inceput inca din toamna anului trecut demersurile pentru ca baschetul 3×3 sa fie prezent la Jocurile Olimpice, urmand ca membrii Comitetului International Olimpic sa evalueze acest sport si sa ia o decizie in toamna acestui an.

De-a lungul anilor, Sport Arena Streetball a devenit una dintre cele mai populare competitii sportive de masa din Romania si una dintre cele mai importante din Europa.

Astfel in cele 8 editii care au avut loc, au participat in total peste 7.000 de echipe, cu peste 28.000 de jucatori, la competitie asistand de-a lungul anilor peste 80.000 de spectatori.

Campionatul din acest va debuta cu Turneul 1, organizat in perioada 24-26 mai pe terenurile din incinta Universitatii Politehnice Bucuresti.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.