CNU 3×3: Rezumatul primei zile a Turneului Final

Cu destule meciuri in care participantii dar si sustinatorii lor au avut emotii mai ceva ca la un examen, prima zi a Turneului Final al Campionatului Universitar de Baschet 3×3 a umplut de energie zona din fata rectoratului Agronomiei din Bucuresti.

Dupa doua sesiuni de meciuri, care au cuprins intreg tabloul din faza grupelor, se cunosc deja echipele calificate in faza eliminatorie, care va avea loc astazi, incepand cu ora 11.00.

REZULTATE, CLASAMENTE, PROGRAM ZIUA A DOUA!

In competitia feminina, echipele Universitatilor din Arad, Oradea, Timisoara si Alba Iulia 1 au jucat perfect in prima zi, terminand grupele fara infrangere. Aradencele au excelat la capitolul ofensiva, terminand faza grupelor cu o medie de 18 puncte marcate pe meci si un total de 54 de puncte in cele trei meciuri.

Alaturi de cele patru echipe mentionate, au mers mai departe trei universitati din Bucuresti – ASE, Dimitrie Cantemir si Universitatea – alaturi de echipa a doua a Universitatii Alba Iulia.

La masculin, datorita tabloului incomplet (au fost in total 7 grupe), echipele Universitatilor din Oradea si Constanta vor avansa direct in sferturile de finala. Alte 12 echipe se vor duela pentru cele 6 locuri ramase disponibile.

Universitatea din Contanta a dominat autoritar grupa G, castigand toate cele trei meciuri si trecand cu 21-9 de Pitesti 1, una dintre echipele favorite in competitie. Si Universitatea din Oradea a incheiat grupa tot cu trei succese, doua dintre ele venind insa la o singura posesie, 13-11 dupa prelungiri cu Politehnica 1 si 13-12 cu UNEFS 2.

Medicina vs. Universitatea Bucuresti, Ploiesti 1 vs. Sibiu, Pitesti 1 vs. Pitesti 2, Brasov 1 vs. Dimitrie Cantemir, Timisoara vs. Politehnica 1 si UNEFS 1 vs. ASE sunt partidele din optimile de finala la masculin.

Ziua de maine va debuta la ora 10.00 cu preliminariile concursului de aruncari libere – Free Throw Pursuit. Incepand cu ora 11.00 sunt programate partidele din optimile de finala la masculine, apoi din sferturile de finala atat la masculin cat si la feminin, iar la incheierea primei parti a zilei vor avea lor preliminariile la concursul de trei puncte.

Sesiunea de dupa-amiaza va debuta la ora 16.00 cu semifinalele competitiei feminine, evenimentul urmand sa se incheie in jurul orei 19.00.

Citește și: