C’mon, Zemun! Ei sunt așii Serbiei la Bucharest Challenger: i-au bătut și pe Novi Sad, și pe Ljubjana în 2017

Serbia, națiunea cea mai puternică în clasamentul mondial FIBA al Federațiilor la baschet 3×3 masculin, trimite, practic, opt jucători la Bucharest Challenger, în weekendul 12-13 august.

Supremația țării vecine este una impresionantă în 3×3:  are aproape de două ori mai multe puncte decât ocupanta locului 4 (Olanda) și aproximativ cinci milioane de puncte în plus față de locul doi – Slovenia. Acest lucru confirmă un aspect evident cu ochiul liber: mulți baschetbaliști buni renunță la baschetul  5 la 5, orientându-se către o carieră de jucători profesioniști de 3 la 3. Așa se explică dominația Serbiei în clasamentul care adună punctele individuale făcute de primii 100 de jucători ai țării respective, dar și faptul că la U23 sunt doar pe 8, iar la U18 se pierd prin peisaj, pe poziția 53. Serbia are 12 jucători între cei mai buni 25 din lume în clasamentul individual de 3×3, la masculin. Iar frecvența cu care sârbii participă la turneele Open, dar și nivelul ridicat de joc, asigură un spectacol garantat la meciurile echipelor de la granița sud-vestică a României. Alături de Novi Sad Al Wadha, care însă evoluează sub culorile Emiratelor Arabe Unite, la București va concura pentru Serbia puternica echipă Zemun.

Zemun este, practic, al treilea cvartet al Serbiei, iar la începutul sezonului era #8 în lume. Bogdan Dragovic, Marko Dugosija, Lazar Rasic și Nikola Vukovic vin la București în căutarea unui al treilea succes al sezonului în turneele Challenger , după două victorii repurtate de Zemun în China – la Nanjing (final de aprilie) și Huai An (a doua jumătate a lunii mai). Cu alte două victorii stagionale, Zemun revine în România după Challenger-ul de la Sibiu, acolo unde a făcut spectacol, cu patru victorii din cinci înainte de expirarea timpului regulamentar și o clasare finală pe locul doi, după o finală echilibrată cu conaționalii de la Belgrade. Sârbii au bifat și anul trecut un succes în România, la satelitul Constanța Streetplay Casino.

Star player: Nikola Vukovic

Cel mai înalt jucător al lui Zemun, la 2,03 m, a fost MVP-ul Challenger-ului de la Nanjing. Nikola Vukovic este un jucător transformat: față de acum doi ani, a ajuns la datele fizice ideale, eliminând un surplus de 30 de kilograme. Acest lucru îi dă un plus atât în ofensivă, cât și în defensivă, iar munca depusă de el alături de echipă este aplaudată de prietenul său și căpitanul de echipă, Bogdan Dragovic.

Zemun se antrenează adesea cu Novi Sad, potrivit unui interviu recent acordat de Dragovic site-ului FIBA. O echipă vulcanică – așa cum este de așteptat de la orice reprezentantă a Serbiei, Zemun are prin Nikola Vukovic și un plus de carismă și smulge zâmbete bonus de la orice spectatoare din tribună.

Cu trei participări la nivel FIBA 3×3 World Tour Masters în 2017, Zemun este o echipă ce are cu ce să încânte. Este suficient de spus că sârbii punctează în topul sezonului cu cele mai multe prezențe la  Masters-uri, după Novi Sad și Ljubljana, pentru a include numele echipei pe lista favoritelor pentru semifinale. Mai mult, Zemun are victorii în finale de turneu Challenger și cu Novi Sad (la Huai An), și cu Ljubljana (la Nanjing).

Participări anterioare la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger: 2016 (echipa purta denumirea completă de Master Team Zemun)

Cel mai bun rezultat: sfert de finală – 2016, învinși de Ljubljana

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.